Szilágyi Liliána és Shane Tusup tökéletes páros együtt

Szilágyi Liliána, az FTC Európa-bajnok ezüstérmes úszója és amerikai edzője, Shane Tusup – Hosszú Katinka volt férje – tökéletes összhangban dolgozik együtt: élni akarnak azzal az eséllyel, hogy elhalasztották az olimpiát. A Nemzeti Sport páros interjút készített a trénerrel és tanítványával.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 06. 19. 20:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

maga sem tagadja, hogy nem könnyű eset. „Amikor először próbálkoztunk az új technikával, előfordult, hogy másfél órán át nagyjából két méteren keresztül tudtam úgy haladni, ahogy Shane kérte. Legfeljebb két tempót sikerült megtenni… Persze hogy ideges voltam, üvöltöttem, dobáltam az eszközöket ki a vízből. De nem Shane-re voltam mérges, hanem leginkább arra, hogy nem értettem, korábban hogyan tudtam úszni. Volt egy időszak, amikor már sem a régi technikámat, de még az újat sem tudtam alkalmazni; olyan időket úsztam, hogy végig az járt a fejemben, ebből nem lesz semmi. Nagyon rossz időket értem el, közben meg belehaltam minden egyes méterbe! Shane végig mondogatta, hogy ne legyek türelmetlen, szépen összeáll majd minden, és azóta is azt szajkózza, hogy a legkisebb lépés is lépés” – mondta el az úszónő.

Shane Tusup pedig türelmes, már megtanulta, mire hogyan reagál a versenyzője. „Hihetetlenül jó közöttünk az összhang, megértjük egymást, és ez nagyon fontos. Lilu elkezdte megszeretni ezt a munkát, élvezi, hogy variálunk, játszunk a feladatokkal. Már eddig is átmentünk együtt sok mindenen, rengeteget fejlődött, de még messze nincs itt a vége, hiszen van benne potenciál háton és gyorson is. Hihetetlenül élvezzük a közös munkát, most azon dolgozunk, hogy Lilu el is fogadja, hogy tehetséges, hogy ezt a felismerést használja is a munka során. Remekül haladunk, előfordult már többször is, hogy az edzés végén azt mondtam, elég lesz ennyi, de Lilu ellenkezett, hogy ő bizony még többet úszik – erre csak nem fogok nemet mondani” – fogalmazott az amerikai tréner, aki a 2016-os riói olimpián Hosszú Katinkát három aranyhoz és egy ezüsthöz segítette, és több mint öt évig volt a férje.

A teljes cikk az Nso.hu oldalon itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.