Szoboszlai Dominik 11-esből talált be a BL-selejtező előtt

Az osztrák labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a Red Bull Salzburg szinte végig emberhátrányan játszva 4-1-re legyőzte az Altach csapatát, és a házigazdák első találatát Szoboszlai Dominik szerezte 11-esből.

Magyar Nemzet
2020. 09. 19. 20:08
Szoboszlai Dominik
A fiatal magyar középpályás is versenyben van a Golden Boy címért Fotó: Christian Bruna Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salzburg már a 6. percben emberhátrányba került, André Ramalho utolsó emberként szabálytalankodott, villant a piros lap, s a vendégek a 33. percben a vezetést is megszerezték. A Salzburgot azonban ez sem törte meg, két perc múlva már 1-1 volt az állás, és 11-esből egyenlített. Honfitársunk 2018. májusi debütálása óta mind a négy 11-esét berúgta a Salzburgban. Csapata még az első félidőben megszerezte a vezetést is, szünet után pedig még két salzburgi gól következett, így lett 4-1 a vége. A 19 éves magyar válogatott középpályást a 64. percben lecserélték – ekkor már kialakult a végeredmény –, Jesse Marsch vezetőedző bizonyára már a csapat jövő heti Bajnokok Ligája-meccsére gondolt. Az osztrák élvonalban két mérkőzés után százszázalékos salzburgiak kedden a BL-selejtező playoffjának első mérkőzésén az izraeli Makkabi Tel-Aviv vendégei lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.