Szoboszlai mentálisan erős, Rossi remekül fanatizálja a válogatottat

A futballválogatott alapembere, Lang Ádám szerint talán jobb is, hogy a csapat szűk egy évig nem játszott tétmeccset a Wales elleni vereséget követően. Mindenkinek volt ideje feldogozni a kudarcokat, és egy önbizalomtól duzzadó keret vágott neki a Nemzetek Ligája-sorozatnak és az Eb-pótselejtezőinek. Többek között ezért sikerülhetett a kvalifikáció a jövő nyári tornára.

Magyar Nemzet
2020. 12. 04. 10:14
null
Lang még nem mondott le arról, hogy topbajnokságba szerződjön Fotó: Sakis Savvides Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes interjút adott a csakfoci.hu-nak. A válogatott védő tegnap végig a pályán volt a PAOK-ot legyőző Omonia Nicosia csapatában az Európa-liga mérkőzésen. A 27 éves védő összehasonlította a 2016-os Eb-re kijutó csapatot a mostani válogatottal, beszélt a pályafutását meghatározó edzőkről, Rugovics Vendelről, Pintér Attiláról, Dárdai Pálról és Marco Rossiról. Természetesen szóba jött Bernd Storck, korábbi szövetségi kapitány is, akinek a stílusjegyei nagyban különböznek a tenperamentumos Rossijétól, de ő is eredményesen dolgozott a válogatottal.

Lang szerint a ciprusi bajnokság versenyképes Európában
Fotó: Sakis Savvides / AFP

Lang elmondta, kiket tart a magyar válogatott legjobb védőjátékosainak, mit tart legnagyobb erősségének. mivel tud húszévesen kiemelkedni a mezőnyből, Lang szerint „az orbitálisan erős” mentális képességeinek is köszönheti a fiatal középpályás, hogy ott tart, ahol. – Őt nem érdekli, ha hibázik egyszer, kétszer, háromszor, ugyanazt megpróbálja negyedszer is. Engem ennyi idősen még agyonnyomtak a hibák – közölte Lang.

Kiderült továbbá, miért kellett idő előtt eljönnie a Kolozsvár csapatától, és mi kell ahhoz, hogy topbajnokságba szerződhessen.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.