Szuperkupa: várható összeállítások és taktikai variációk

A Bayern München és a Sevilla Európa legsikeresebb csapatai közé tartoznak, amit bizonyít az előbbi Bajnokok Ligája-, illetve az utóbbi Európa-liga-győzelme. Ma este egymással csapnak össze a Szuperkupáért a Puskás Ferenc Arénában. Az UEFA szakemberei felvázolták a két csapat várható taktikáját.

Magyar Nemzet
Forrás: uefa.com2020. 09. 24. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön este 21 órakor kezdődik az Európai Szuperkupa egymeccses döntője. A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München a Sevillával mérkőzik meg, amely az Európa-ligát nyerte meg, tehát rangos eseménynek ad otthont a budapesti Puskás Ferenc Aréna. A mérkőzés esélyesének mindenki a Bayern Münchent tartja, ám a február óta veretlen Sevilla nyilván roppant nehéz ellenfél lesz, nem szabad előre leírni. A két csapat sajtótájékoztatóján Hansi Flick, a bajorok vezetőedzője is erre figyelmeztetett, kiemelve a Sevilla taktikai tudását is. Az UEFA a honlapján a saját szakembereinek a véleménye alapján összegezte, mit várhatunk a Szuperkupa mérkőzésén a két csapattól, amelyek eddig egyszer találkoztak: a BL 2017–2018-as idényének a negyeddöntőjében a németek egy sevillai 2-1-es győzelem, majd egy hazai 0-0 után jutottak tovább.

Bayern München

A várható összeállítás: Neuer–Lucas Hernandez, Boateng, Alaba, Davies–Goretzka, Kimmich–Sané, Müller, Gnabry–Lewandowski

A várható taktika . Hansi Flick nagy figyelmet fordít a játékosok erőnlétére, ami az alapja annak, hogy a csapata nagy nyomást helyezhessen az ellenfélre. Ennek a nyomásnak az intenzitása roppantotta meg a Barcelonát is a Bajnokok Ligája előző szezonjának a nyolcaddöntőjében. A Bayern München legnagyobb sztárja kétség kívül a lengyel ám óriási a szerepe Thomas Müllernek is, aki nagyszerűen befolyásolja a BL-győztes német együttes játékát, bejátssza az egész pályát, irányítja a letámadást, helyet teremt a szélsőknek és a hátvédeknek a támadások segítéséhez. A védelem olykor fellazul, de ez tudatos kockázat.

a Bayern München edzésén
Fotó: Chris Ricco – UEFA/UEFA via Getty Images

Sevilla

A várható összeállítás: Bounou–Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero–Rakitić, Fernando, Jordán– Suso, En-Nesyri, Ocampos.

A várható taktika. Julen Lopetegui a 4-3-3-as felállásra alapoz, amely azonban 4-5-1-re vált, amint a játékosai elveszítik a labdát. A Sevilla szeret nagy intenzitással futballozni, letámadni, és már az ellenfél tizenhatosánál vadászni a labdára. A jobbhátvéd Jesús Navas roppant veszélyesen támogatja a támadásokat, a középpályán pedig Ivan Rakitic kezében lesz az irányítás, ő szabja meg a játék ritmusát.

A Sevilla edzésre készül a Puskás Arénában
Fotó: Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.