A tanítvány korán hitte el, hogy legyőzte mestere csapatát

A labdarúgó NB I 24. fordulójának az utolsó mérkőzésén a Mol Fehérvár hazai pályán már két góllal vezetett a Paks ellen, rengeteg helyzetet elhibázott, amire rá is fizetett. A vendégek a hajrában rákapcsoltak, és a csereként beállt Haraszti Zsolt góljaival ki is tudtak egyenlíteni.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 21:55
null
SzŽkesfehŽrv‡r 20210303 Labdarœg‡s NBI MOL-FehŽrv‡r-Paks Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a Mester azt tanította Szalai Tamás nevű tanítványának, hogy házigazdaként tanácsos az első percekben lerohanni az ellenfelet, hogy elvegye a kedvét a meccstől, akkor az utóbbi jól figyelt. A Paks és a Mol Fehérvár vezetőedzői kollégák voltak egykor Szalai Tamás éppen Bognár György segédje volt Csákváron, most viszont egymás csapatai ellen készítették fel a sajátjaikat. Ami pedig az erős kezdést illeti, a tanítvány játékosai a Mol Arénában tényleg úgy indították a mérkőzést, ahogyan házigazdaként illik: a Paksnak levegőt sem igen maradt ideje venni. Loic Nego gyorsan kihagyott egy nagy ziccert, a 11. percben Ivan Petrjak viszont nem hibázott: Fiolától kapott remek labdát a klasszikus balösszekötő helyén, majd az ötös sarkáról Rácz kapus mellett a kapu közepébe bombázott – 1-0.

 

A fehérvári Ivan Pertjak a kilencedik góljával szerzett vezetést a csapatának
Fotó: molfehervarfc.hu

 

Bognár György viszont azért mester, hogy ismerje az ellenszert is, igaz, a paksiaknak kellett mintegy húsz perc, hogy rendezzék a soraikat. Akkor viszont megtették, átterelték a játékot a hazai térfélre, és hol ügyes kombinációkkal, hol veszélyes pontrúgásokat követően több meleg pillanatot is okoztak a fehérvári tizenhatoson belül, ám a hazai együttes kapusa, Kovács Dániel remek napot fogott ki, rajta viszont nem lehetett kifogni.

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, ám ezúttal Ivan Petrjak kihagyta a hatalmas ziccerét, Nego beadását közelről az égbe lőtte. A 64. percben aztán Zivzivadze és Petrjak egy újabb kontrából összehozta a fehérváriak második gólját. A grúz szöktette volna az ukránt a bal oldalon, akinek a sarkáról a labda visszapattant elé, tett vele néhány lépést, majd kiadta a bal szélre Petrjaknak, aki igazított egyet a labdán, majd a továbbfutó Zivzivadze fejére varázsolta, ő pedig 8 méterről a jobb alsó sarokba bólintott – 2-0. A paksi védők szinte állva nézték végig az akciót...

Zivzivadze nagyot harcolt Bödével, és ő szerezte a második hazai gólt
Fotó: molfehervarfc.hu

 

Ezzel azonban nem volt vége, a Paks még összeszedte magát, és a 78. percben szépített is: Szabó Bálint Haraszti Zsolthoz passzolt, ő visszaadta a labdát az alapvonal felé robogó társához, aki visszafelé Harasztihoz centerezett, ő pedig 9 méterről a kapu bal oldalába lőtt – 2-1. Dárdai kihagyott egy ziccert, amit nagyon bánhattak a fehérváriak, mert a 84. percben Haraszti Zsolt 17 méterről, szabadrúgásból kiegyenlített – 2-2.

Szalai Tamás nem sokkal korábban lecserélte a két gólszerzőjét, talán korán hitte el kétgólos előnyben, hogy ez a három pont már zsebben van. A Mol Fehérvár az idén még nem győzött házigazdaként, Bognár György pedig remekül cserélt, Haraszti Zsolt két gólt is szerzett.

 

 

NB I, 24. forduló: Mol Fehérvár–Paks 2-2 (1-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Vadd II. I. Gólszerző: Petrjak (11.), Zivzivadze (64.), illetve Haraszti (78., 84.)

Korábbi eredmények: Újpest–Budafok 2-0, Mezőkövesd–Zalaegerszeg 2-0, Kisvárda–Puskás Akadémia 0-1, Bp. Honvéd–MTK 3-2, Ferencváros–Diósgyőr (1-0)

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 57, 2. Puskás Akadémia 42, 3. Mol Fehérvár 37, 4. MTK 34, 5. Mezőkövesd 34, 6. Paks 33, 7. Újpest 31, 8. Kisvárda 31, 9. Bp. Honvéd 28, 10. Budafok 26, 11. Zalaegerszeg 25, 12. Diósgyőr 21.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.