Tiger Woods súlyos autóbalesetet szenvedett

Tiger Woods autója helyi idő szerint kedd reggel eddig ismeretlen okból letért az útról a Kalifornia állambeli Ranchos Palos Verdes városban, többször megpördült és ripityára tört. A világ leghíresebb golfjátékosát súlyos lábsérülésekkel szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy szenvedett-e maradandó sérülést.

Magyar Nemzet
2021. 02. 23. 22:24
null
Így nézett ki Tiger Woods autója a baleset után Forrás: KNBC-TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az L. A. megyei rendőrség tájékoztatása szerint valamivel reggeli hét óra után kaptak bejelentést a balesetről. „A sofőrt, egyben az egyedüli utast PGA-golfozóként, Eldrick Tiger Woodsként azonosították. Mr. Woodst fémvágókkal kiszabadították a roncsból a Los Angeles-i megyei tűzoltók és a mentők, majd a helyi kórházba szállították” – olvasható a rendőrségi közleményben.

A 45 éves Woods Kaliforniában volt egy kétnapos forgatáson a Golf Digest/GOLFTV-vel, miután a hétvégén a PGA Tour Genesis Invitational tornán, lényegében a saját versenye műsorvezetőjeként dolgozott. A közösségi médiában olyan képek jelentek meg, amelyeken Woods hétfőn mosolygott Dwayne Wade és David Spade társaságában a Rolling Hills Country Clubban, de mert továbbra sem teljesen egészséges, ezért nem versenyzett. A forgatás során Woods hírességet oktatott. Hétfőn jó hangulatban volt, de másnap nem érkezett meg a pályára. Már tudjuk, a balesete miatt.

Így nézett ki autója a baleset után
Fotó: KNBC-TV

A beszámolók Woods jó kedélyét nyilván azért hangsúlyozzák, mert Woods korobbán depresszióval küzdött, s maga is beismerte, nyugtatókat használt, így akarják elejét venni a pletykáknak.

A visszatérésre készült

Tiger Woods decemberi hátműtétje után úgy kalkulált, hogy legkésőbb a golfozók idei első major tornáján, az áprilisi US Mastersen ismét pályára léphet. A 15-szörös Major-győztes sztár december 23-án esett át ötödik gerincműtétjén, s azóta lábadozik. Éppen vasárnap, a balesete előtt beszélt arról, hogy az MRI-vizsgálat eredményére vár, s reményei szerint azt követően kezdheti meg a komolyabb tréningeket.

Tiger Woods a jövőt kémleli. Várat magára az újabb visszatérése
Fotó: Justin Lane/EPA

„Jól érzem magam, bár egy kicsit merev vagyok” – jegyezte meg a 45 éves golfozó.

A golf legnépszerűbb játékosa hosszú éveken át küzdött krónikus hátfájdalmakkal, és évekig kérdéses volt, játszhat-e majd újra. A negyedik beavatkozását követően, 2018-ban sikeresen vissza tudott térni, 2019-ben pedig – karrierje során ötödik alkalommal – megnyerte a Masterst. Tavaly azonban megint erősödtek a fájdalmai, a viadalokon gyengén szerepelt, s karácsony előtt újra kés alá feküdt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.