Trónfosztás, veszprémi siker a kupadöntő végére elfáradt Szegeddel szemben

A klub történetében a 28. alkalommal hódította el a Magyar Kupát a Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata, miután a tegnapi döntőben 28-26-ra győzte le a Mol-Pick Szegedet. A harmadik helyet – hétméteresek után – a Balatonfüred szerezte meg a szigetszentmiklósi négyes döntőn.

2021. 04. 12. 21:43
Veszprém Szeged
Lékai Máté kemény őrizetre számíthat Fotó: Nemzeti Sport Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezon első trófeája volt a tét Szigetszentmiklóson: csodák csodájára a két hazai óriás, a Veszprém és a Szeged jutott a férfikézilabda Magyar Kupa döntőjébe. Tavaly a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért a szezon, 2019-ben tizenegy év után nyert kupát a Szeged, Juan Carlos Pastor csapata címvédőként érkezett Szigetszentmiklósra. Az elődöntőben a szegediek világklasszis beállója, Jonas Källman és Martin Straňovský is kisebb sérülést szenvedett, kérdéses volt, hogy felépülnek-e. Ott voltak a pályán a legutóbbi három meccsén több mint negyven gólt szerzett Veszprém ellen. A tegnapi volt a 21. alkalom, hogy a két gigász vívta a döntőt.

fontos gólokkal jelentkezett
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Szikrázóan keményen indult a ­meccs, szűk tíz perc alatt már négy kétperces büntetést kiosztottak a játékvezetők. A gólokkal viszont adósak voltak a csapatok, a félidő feléig csak 14 esett. ­Mikler Rolandnak nem is kellett különösebb bravúrokat bemutatnia a szegedi kapuban, az előtte dolgozó sánc elvégezte a piszkos munkát. Corrales többször védett a veszprémieknél, de ott a védekezés nem volt elég feszes, és főleg támadásban volt passzív a magyar bajnok. Két góllal lépett meg a címvédő, majd kapust cserélt a Veszprém, Cupara beállítása jól sült el, a szerb kapus remekül védett. 14-12-re fordított David Davis csapata.

A második félidőben megpróbálkozott a hét a hat elleni játékkal a hátrányban levő Szeged, de ez rövid távon nem ült. Cupara és a védelem is elkapta a fonalat. Három gólra nőtt a veszprémi előny. A tűzzel játszott ugyanakkor Davis legénysége: a védelem alappillérei, Moraes, Blagotinsek és Borozan is két kétperces büntetéssel maradtak a pályán. De ez is belefért, a Szeged nagyot küzdött, de elfáradt az első félidőben diktált nagy iramtól. És nem tud újítani. Már négy góllal húzott el a Veszprém, és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, végül 28-26-ra nyert.

A négyes döntőben a bronzérmet a Balatonfüred szerezte meg, miután a rendes játékidő 25-25-ös eredményét követően a heteseket pontosabban lőtte, mint a „kis” Veszprém.

Férfikézilabda Magyar Kupa, döntő: Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged 28-26. A harmadik helyért: Balatonfüred–Veszprémi KKFT 25-25, hétméteresekkel 3-2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.