Csak nyolc percig lehetett izgalmas az NB I utolsó játéknapja

Hozhatott volna izgalmakat az NB I utolsó, 33. fordulójának utolsó játéknapja, mert a második és a harmadik hely még nem talált biztos gazdára, ám a bizonytalanság csupán nyolc percig tartott. Kisvárdán és Felcsúton is ugyanakkor esett olyan gól, amely tisztázta a kérdéseket, végül mindkét csapat kiütötte az ellenfelét, a Paksot, illetve a Budafokot. A Mol Fehérvár nyert Diósgyőrött, de ennek nem volt jelentősége.

2021. 05. 09. 19:18
következik: Európa-konferencialiga
Felcsút 20210509 Puskás Akadémia Budafok labdarúgás NB1 mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok kérdés már nem maradt, nehéz pedig különösen nem. Az utolsó fordulóban a második és a harmadik hely sorsa körül akadt némi bizonytalanság, három mérkőzésen játszott ebben három érdekelt csapat, és a sportszerűség szempontjából jogos döntés született: egy időben játszották le a meccseket vasárnap délután. A képlet egyébként roppant egyszerű volt: a Puskás Akadémiának egy pont is elég volt az ezüstéremhez a kiesett Budafok ellen, ugyanez ez állt a Mol Fehérvár bronzára is, a Paks pedig csak akkor lehetett harmadik, ha nyer Kisvárdán, a fehérváriak pedig kikapnak az utolsó helyen búcsúzó Diósgyőr vendégeként.

 

A Puskás Akadémia tetszés szerint dolgozta ki a helyzeteit a Budafok ellen
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

 

Tehát lehetett volna akár izgalmas a bajnokság utolsó játéknapja, de nem lett az. Felcsúton már a nyolcadik percben vezetést szerzett a hazai csapat, és érződött, hogy a Budafok nem fog szépen elköszönni az élvonaltól. Képtelen volt méltó ellenfele lenni a Puskás Akadémiának, amely aztán sorra érte el a góljait, akadt közöttük nagyon is szemre való, mint például a második, amelynél Knezevic mellre vette a labdát, majd mielőtt az leesett volna, kapásból a hálóba zúdította. A szünetben már 4-0-ra vezetett a házigazda, tehát az ezüstérme egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben.

Knezevic gólja

A Mol Fehérvár alighanem számított rá, hogy a Budafok nem tudja kisegíteni, ám idegeskedésre egyáltalán nem volt oka. Nem saját maga miatt, sokkal inkább azért, mert a Paks meglepő módon nem szaggatta különösebben is az istrángot Kisvárdán, a hazai együttes a Puskás Akadémiához hasonlóan a nyolcadik percben már vezetett, majd az első félidőben ugyanúgy szerzett még hármat, mint a felcsútiak, így cseppet sem számított, hogy Diósgyőrött hogyan alakul az eredmény, a másik két meccsen korán eldőltek a játéknapot megelőző kérdések. A rend kedvéért azért Petrjak a szünet előtt szép fejessel vezetést szerzett a Fehérvárnak. Nikolics Nemanja korábban kihagyott egy tizenegyest, a folytatásban Zivzivadze bebiztosította a győzelmet, de már egyetlen gólnak sem volt jelentősége egyik pályán sem.

 

Petrjak gólja

A bajnokságot tehát a Ferencváros nyerte 78 ponttal, ami rekord a tizenkét csapatos rendszer bevezetése óta, a második a Puskás Akadémia 58, a harmadik pedig a Mol Fehérvár lett 56 pontot gyűjtve. Az pedig már korábban eldőlt, hogy a Diósgyőr és a Budafok esett ki az NB II-be.

NB I, 33., utolsó forduló

Péntek

Mezőkövesd–MTK 5-1 (2-0), Mezőkövesd, 800 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Jurina (17.), Nagy D. (40.), Thiago Ferreira (53. – öngól), Vajda S. (61.), Vutov 64., illetve Varga R. (79. – 11-esből)

Szombat

Bp. Honvéd–Ferencváros 1-2 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1200 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Eppel (43.), illetve Isael (82.), Boli (86.)

Újpest–Zalaegerszeg 5-4 (3-1), Szusza Ferenc Stadion, 1510 néző, jv.: Andó-Szabó

Gólszerző: Antonov (16., 28.), Pauljevics (36.), Risztevszki (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.). Kiállítva: Németh Erik (87.)

Vasárnap

Diósgyőr–Mol Fehérvár 0-4 (0-1), Diósgyőr, 500 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Petrjak (44.), Nikolics (55., 90.), Zivzivadze (79.)

Puskás Akadémia–Budafok 5-0 (4-0), Felcsút, Pancho Aréna, 600 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Nagy Zs. (8., 16.), Knezevic (15.), Slagveer (34.), Spandler (73.)

Kisvárda–Paks 5-1 (4-0), Kisvárda, 1850 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Viana (8.), Melnik (13.), Ötvös (34.), Leoni (45.), Camaj (86.), illetve Haraszti (11-esből 67.),

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.