Végre megint kinyílnak a kapuk

Háromnapos hosszú hétvégén tér vissza a magyar futball a rendes kerékvágásba. A tegnapi Kaposvár–ZTE alsóházi rangadót további öt mérkőzés követ, vasárnap este a már-már bajnoknak tekinthető Ferencváros felcsúti vendégjátékával zárul az NB I 26. fordulója. Véget ér a zárt kapus korszak: szigorú óvintézkedések mellett minden negyedik székre ülhet néző a stadionokban.

2020. 05. 30. 14:44
null
A közönség a helyszínen láthatja az élvonal csapatainak mérkőzéseit Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten megjelent kormányrendelet értelmében bizonyos korlátozások és óvintézkedések mellett ismét beengedhetők nézők a labdarúgó-mérkőzésekre. Az MLSZ előírásai alapján kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók, feltéve, ha az összes közösségi területen megtartják a kellő távolságot. Vége az ínséges időknek, mostantól nem panaszkodhatnak steril hangulatra a mérkőzések főszereplői – nem bánnánk, ha a nézők jelenlétén múlna a színvonal emelkedése.

Borsodban mindig garantált a meccs­hangulat, s ez ma sem lesz másképp: a Diósgyőr a bajnokság meglepetéscsapatát, a héten kupadöntőbe jutott Mezőkövesdet fogadja. Az ötödik helyen álló látja vendégül a harmadikat, és ebből akár jó meccs is kerekedhet. Persze kérdés, hogy a jövő szerdai Magyar Kupa-döntő előtt mennyire akarja széthajtani a tanítvá­nyait Kuttor Attila.

Ugyanez lehet a dilemmája Pisont Istvánnak, a Honvéd edzőjének is: a Debrecen elleni hazai kupafőpróbán nem tartalékolhat a csapata, mert a forduló megkezdése előtt csak hat pont az előnye a már kieső helyen álló ZTE-vel szemben. A Kisvárdára utazó Újpest is közel van a veszélyes zónához.

A Ferencváros pedig karnyújtásnyira a bajnoki címhez. Szergej Rebrov csapata mindkét elmaradt mérkőzését megnyerve már kilenc ponttal vezet a Mol Fehérvár előtt. Öt meccs óta veretlen a Fradi, de vasárnap este nem lesz könnyű dolga Felcsúton: a Puskás Akadémia pályaválasztóként már egyszer legyőzte a bajnokesélyest. A negyedik helyen álló felcsútiak még a dobogó felé kacsingatnak, az éremálmok beteljesüléséhez bravúrt kellene bemutatniuk az FTC ellen.

A közönség a helyszínen láthatja az élvonal csapatainak mérkőzéseit
Fotó: Mirkó István

S ha már szóba jött a bravúr: a kiesés elleni harcban érintett Pakstól csoda lenne a Ferencvárost üldöző Mol Fehérvár legyőzése. Bár ha abból indulunk ki, hogy a dobogó második helyén álló „Vidi” egyik kupameccsét sem tudta megnyerni a Mezőkövesd ellen, akkor nem biztos, hogy reménytelen a Paks helyzete.

Különleges forduló lesz a huszonhatodik, a korábban a Magyar Nemzetnek is nyilatkozó szakemberek is a sötétben tapogatóztak, nehéz megtippelni, hogy a hosszú kihagyás hogyan hat majd a mezőnyre. A tizenkét csapatból már csak a Kisvárda, a Paks, a Puskás Akadémia és a Diósgyőr nem játszott tétmeccset a koronavírus-járvány miatt félbeszakított majd újrakezdett magyar bajnokságban.

Március 14-e után végre teljes fordulót rendeznek. Több hónap szünet után a futballisták és a fogyasztók, a nézők egyszerre mutathatják meg magukat.

OTP Bank-Liga, 26. forduló:

Szombat: Kisvárda–Újpest 16.55, Diós­győr–Mezőkövesd 19.00, Paks–Mol Fehérvár 21.05. Vasárnap: Bp. Honvéd–Debrecen, Új Hidegkuti Nán­dor Stadion 18.55, Puskás Aka­dé­mia–Ferencváros 21.05. Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.