Vicc tárgya Silverstone-ban a Ferrari

Silverstone-ban a helyiek tizenkét futamot is szívesen megrendeztek volna az idei Formula–1-es világbajnokságból, ebből kettő össze is jön az előttünk álló két hétvégén. A vb-sorozat a Brit Nagydíjjal folytatódik, majd jön a 70. évforduló Nagydíja.

Magyar Nemzet
2020. 07. 31. 13:00
British Grand Prix
Vettel is szenved a tűzpiros autóval Fotó: REUTERS/Andrew Boyers
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stuart Pringle, a silverstone-i pálya vezérigazgatója árulta el a múlt hét végén, hogy amikor még javában zajlottak az egyeztetések a koronavírus-járvány miatt módosult versenynaptárról, felajánlotta, náluk akár tizenkét futamot is rendezhetnek. Mivel a Formula–1 tíz istállójából hétnek Nagy-Britanniában van a székhelye – kettőnek részben –, a beutazási nehézségek, a karanténszabályok miatt nem volt teljes agyrém, hogy ha nincs más megoldás, akkor a szigetországban hosszabb időre verjen tábort a száguldó cirkusz. Ám végül mégiscsak sikerült összehozni egy tisztességes versenynaptárt, már tizenhárom nagydíjnak van időpontja, a mezőny pedig két ausztriai és a hungaroringi futamot követően, másfél hét szünet után veselkedik neki egy újabbnak Silverstone-ban. Spielberghez hasonlóan itt is dupláznak, a Brit Nagydíj után a jövő hét végén jön a 70. évforduló Nagydíja, ezen arra emlékezünk, hogy 1950-ben ezen az aszfaltcsíkon kezdődött meg az első Formula–1-es világbajnokság.

Vettel is szenved a tűzpiros autóval
Fotó: REUTERS/Andrew Boyers

Ha azt nézzük, hogy a vb-n vezet csapattársa, Valtteri Bottas előtt – a hatszoros világbajnok brit két, a finn egy futamot nyert –, minden úgy kezdődött, ahogy 2019-ben abbamaradt. Ám ez mégsem állja meg teljesen a helyét, mert a konstruktőrök között a Mercedes mögött a Red Bull a második, a McLaren a harmadik, a Racing Point a negyedik, a tavaly „ezüstérmes” Ferrari (Charles Leclerc és Sebastian Vettel) csak az ötödik. A maranellóiak erre az évre nem tudtak ütőképes autót összehozni, motorerőben meg sem közelítik a tavalyi teljesítményüket – becsukták előttük azt a kiskaput, amit tavaly kihasználtak –, és ez jelentős visszaeséshez vezetett. A patinás istálló olyannyira a vicc tárgya lett, hogy a McLaren után jövőre már Ferrarit kormányzó Carlos Sainzot azzal húzzák, miért akar beülni egy rosszabb autóba…

Tagadják, de hazaugorhatott Mexikóba a koronavírusos pilóta

Igazolódtak a félelmek, az első, „bizonytalan” eredményt hozó koronavírustesztje után a második egyértelműen pozitív lett Sergio Péreznek. A Racing Point mexikói pilótája így nem indulhat a szabadedzésekkel pénteken kezdődő Formula–1-es Brit Nagydíjon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.