Zárt kapuk, bizonytalan kilátások

A Budafok csapata Szlovéniában edzőtáborozna, de a koronavírus-helyzet nem sok bizakodásra ad okot.

Ch. Gáll András
2020. 07. 11. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zárt kapuk mögött aratott 2-0-s győzelemmel fejezte be lipóti edzőtáborozását a Budafoki MTE immár NB I-es labdarúgócsapata. Az „áldozat” a WKW ETO FC Győr volt, amellyel az előző idényben még egy osztályban, az NB II-ben küzdött Csizmadia Csaba együttese, de most már meglátszott az egyosztálynyi különbség.

Soltész labdát szerez, majd lő Fotó: Budafokimte.hu

Budafoki helyzetekkel kezdődött a szombat délelőtti, zárt kapuk mögött lejátszott találkozó. Soltész István egy labdaszerzés után saját magát hozta helyzetbe a tizenhatos bal oldalánál, de közeli lövését a győriek kapusa szögletre mentette. Nem sokkal később Kulcsár Kornél sarokrúgása és Oláh Bálint fejese okozott veszélyt, ám Gyurákovics Erik kiütötte a labdát. A következő lehetőségünk Medgyes Sinantól indult. A balhátvéd beadása után Ihrig-Farkas Sebestyén előkészített, az érkező Kulcsár lövését a kapus lábbal védte. A 38. percben az egyértelmű budafoki fölény góllá érett. Egy beívelés után röviden szabadítottak fel a győriek, Kulcsár pedig mintegy 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

A második félidő elején a korábbi budafoki, Vankó Imre dolgoztatta meg Kovács Zoltánt, ám a BMTE kapusa nagyot vetődve védte a távoli lövést. A 63. percben Micsinai Miklós passza után Skribek Alen 23 méterről, hajszálpontosan lőtt a jobb alsó sarokba (2-0).

A hajrában az ETO egy oldalról középre passzolt labdával eltalálta a kapufát, szépíteni azonban nem tudott, így a Budafok magabiztos, 2-0-s sikerrel zárta le a lipóti edzőtábort.

Budafoki MTE–WKW ETO FC Győr 2-0 (1-0)

Gólszerző: Kulcsár K. (38.), Skribek (63.)

BMTE, 1. félidő: Póser – Iharos, Romić, Oláh B., Medgyes – Filkor, Soltész I. – Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. – Zsóri. BMTE, 2. félidő: Kovács Z. – Fekete M., Vaszicsku, Talabér, Kirják – Micsinai, Oláh B. – Skribek, Lőrinczy, Takács R. – Mervó.

– Jól játszottunk, nagyon hasznos volt ez az egyhetes lipóti edzőtábor – mondta a Magyar Nemzetnek Csizmadia Csaba vezetőedző. – Ahogy az összeállításokból is látszik, majdnem két komplett tizenegyünk van, egyedül Oláh Bálint játszotta végig a kilencven percet. Nem pihentünk rá a meccsre, kemény munkából érkeztünk, így még jobban tetszett a teljesítményünk. Jövő szerdán utazunk Szlovéniába, Kranjska Gorába – ha minden jól megy, kéthetes edzőtáborozásra.

Ha minden jól megy, teszem hozzá, mert a környező országok, így Szlovénia koronavírus-helyzete nem sok bizakodásra ad okot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.