Zárt kapuk mögött, minitornán dől el a Bajnokok Ligája

Ha minden a tervek szerint alakul, Lisszabonban, két stadionban, zárt kapuk mögött rendezik majd meg a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntő tornáját.

Magyar Nemzet
2020. 06. 16. 10:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sky Italia korábbi értesülését a Reuters hírügynökség beszámolója is megerősítette: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai ülésén már csak rá kell bólintania arra a tervezetre, amely szerint a legrangosabb kontinentális sorozat, a Bajnokok Ligája egy 12 napos, nyolccsapatos tornával, két stadionban, zárt kapus mérkőzéseken zárulna a portugál fővárosban.

A negyeddöntőket négy egymást követő napon, augusztus 12. és 15. között bonyolítanák le, majd a két elődöntőt augusztus 18–19-én rendeznék, a fináléra pedig augusztus 23-án kerülne sor.

Ez valamelyest ellentmond a korábbi terveknek, Aleksander Čeferin, az UEFA elnöke sokáig hallani sem akart zárt kapus döntőről.

A koronavírus-járvány okozta leállást megelőzően négy csapat, az Atalanta, az RB Leipzig, az Atlético Madrid és a Paris Saint-Germain biztosította helyét a legjobb nyolc között.

A másik négy nyolcaddöntős párharc visszavágóit vagy Lisszabonban, vagy az eredeti helyszíneken, zárt kapuk mögött rendezik meg. Ebből a szakaszból még a Juventus–Olympique Lyon, a Manchester City–Real Madrid, a Bayern München–Chelsea és az FC Barcelona–Napoli párharcok visszavágói vannak hátra.

Az Európa-liga záró szakaszát négy német városban rendeznék, korábbi sajtóhírek szerint Düsseldorf, Gelsenkirchen, Duisburg és Köln lenne a helyszíne a találkozóknak, a finálénak utóbbi város adna otthont.

A BL és az El győztese egy hónappal később a Puskás Arénában nyitná a következő európai kupaidényt.

A BL-ben Isztambul, az El-ben pedig Gdansk volt eredetileg a finálé helyszíne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.