Zidane a játékosaival már közölte, hogy távozik a Realtól

Egybehangzó spanyol sajtóértesükések szerint az idény végén távozik posztjáról Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 13:05
Zinedine Zidane
Liverpool, 2021. április 14. Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkõzésen Liverpoolban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén több spanyol média is arról számolt be, hogy Zinédine Zidane már a múlt vasárnapi, Sevilla elleni, 2-2-es döntetlennel zárult mérkőzés előtt bejelentette a játékosoknak a döntését. A Marca sportnapilap szerint a francia tréner lelkileg és testileg is elfáradt kicsit, ezért döntött a lemondás mellett. A Marca szerint a vezetőedzői posztra a klub korábbi legendás játékosának, Raúlnak van a legjobb esélye, de Massimiliano Allegri és Joachim Löw is a jelöltek között szerepel.

A fővárosi gárdát a mostani idényben a spanyol Király Kupától a harmadosztályú Alcoyano búcsúztatta, a Bajnokok Ligájában a Chelsea elleni elődöntő jelentette a végállomást, míg a La Ligában két fordulóval a bajnokság vége előtt két pont az együttes hátránya a városi rivális Atléticóval szemben.

A jövőjét firtató újságírói kérdésre Zidane korábban kitérő választ adott.

– Nem tudom, mi fog történni. Most itt vagyok, holnap mérkőzést játszunk, de nem tudom, utána mi következik, mert ez a Real Madrid – mondta a tréner tegnap a mai, Athletic Bilbao elleni bajnoki mérkőzés előtt.

Zidane először 2016 januárja és 2018 májusa között irányította a Realt, amellyel ekkor három Bajnokok Ligája-győzelmet és egy bajnoki címet szerzett. Tíz hónappal későbbi, 2019. márciusi visszatérése óta – tavaly nyáron – újra megnyerte a La Ligát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.