Zöld utat kapott a pozsonyi klub felvétele az osztrák jégkorongligába

Forrás: MTI2020. 04. 24. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák bázisú jégkorongliga és a 11 eddigi klub – köztük a Hydro Fehérvár AV19 – egyhangúlag támogatta a pozsonyi Capitals csapatának felvételét a 2020/21-es idényre.

A 2015-ben alapított pozsonyi egyesületnek, amely ezzel a mezőny legfiatalabb klubja lesz, május 4-ig van ideje arra, hogy a szükséges feltételeknek megfeleljen. Otthona, az Ondrej Nepela Aréna a liga első olyan csarnoka lesz, amely több mint tízezer fő befogadására alkalmas.

A következő idényben így öt ország – Ausztria, Olaszország, Csehország, Magyarország és Szlovákia – csapatai versengenek majd a ligában, amelynek az Erste Bank kiválásával kedd óta új névadó szponzora van a bet-at-home fogadóiroda jóvoltából. A cseh HC Znojmo szereplése ugyanakkor gazdasági okok miatt egyelőre kérdéses.

Christian Feichtinger, a liga ügyvezetője kiemelte: bár a sportvilág most mozdulatlan, a háttérben folyó munka eredményeként a liga újabb pozitív hírrel szolgálhatott.

„A jelenlegi, nehéz helyzet ellenére a liga és a klubok a főszponzori bejelentés után ajtót nyithattak egy újabb nemzetközi résztvevő előtt. Pozsony és Szlovákia is komoly jégkorongkultúrával rendelkezik, így örömteli a csatlakozásuk” – tette hozzá.

Karl Safron ligaelnök jelezte: „meggyőződésük, hogy az iClinic Bratislava Capitals révén egy rendkívüli potenciállal rendelkező taggal bővült a liga, és ezzel a döntéssel közösen fontos lépést tettek a sikeres jövő felé”.

Ivo Durkovic, a pozsonyi csapat elnöke kitért rá: a csatlakozásuk komoly elköteleződést jelent.

„Meggyőződésünk, hogy jelenlétünkkel a liga még vonzóbb lehet a szurkolók számára és az együttműködés minden fél számára előnyös lesz.”

Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a maguk részéről örülnek a pozsonyi Capitals felvételének.

„Komoly klubnak tűnik, amelynek gazdasági érdeke is, hogy hosszabb távon a liga tagja legyen. Versenyképes csapatuk lehet, és tőlünk nincs is messze Pozsony” – tette hozzá Szélig.

Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a koronavírus-járvány miatt ez változhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.