Meghalt James Redford, Robert Redford fia

Meghalt 58 éves korában James Redford filmes, Robert Redford amerikai színészlegenda fia – írta a BBC hírportálja kedden.

Forrás: MTI2020. 10. 20. 15:10
Redford, Robert
Cannes, 2013. május 22. Robert Redford amerikai színész az All Is Lost címû filmje bemutatója alkalmából tartott sajtóértekezleten a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2013. május 22-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo) Fotó: Guillaume Horcajuelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

James Redford aktivista és filmes pénteken hunyt el epevezetékrákban – írta felesége, Kyle a Twitteren.

Robert szóvivője, Cindi Berger elmondta: a 84 éves Oscar-díjas színész „gyermeke elvesztését mérhetetlen fájdalommal gyászolja”.

James dokumentumfilmes volt, olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a The Big Picture: Rethinking Dyslexia (Nagykép: a diszlexia újragondolása). Utolsó filmjét, a Playing Keeps-et, amely a játék és a kikapcsolódás fontosságát tárja fel, online mutatták be októberben a kaliforniai Mill Valley-i filmfesztiválom.

Kyle, James felesége a Salt Lake Tribune-nak elmondta, hogy tavaly novemberben, májátültetésre várva kapták meg az epevezetékrák diagnózisát. A filmes 30 éven át küzdött meg nem nevezett májbetegséggel, és egyszer már átesett transzplantáción. Aktivistaként James Redford a szervadományozásért, a szervátültetettekért küzdött.

iefer Sutherland hollywoodi színész a Twitteren búcsúzott.

„Szomorúan hallottam James Redford halálának hírét. Csodálatos író és csodálatos ember volt”

– írta.

Robertnek még három gyereke van, köztük az 1970-ben született Amy Redford színésznő.

Film

Mint azt korábban megírtuk, még nem választották ki Daniel Craig utódját. A film producere közölte, hogy ezt csak a következő 007-es film bemutatása után fogják megtenni.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.