Martin Scorsese lesz a producere a Gershwin-musicalnek

A Fascinating Rhythm egy fiatal nő mágikus utazása a múlt és a jelen New Yorkjában.

Forrás: MTI2021. 04. 26. 9:20
SCORSESE, Martin
Martin Scorsese lesz a producere a Fascinating Rhythm című Gershwin-musicalnek Fotó: Clemens Bilan Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martin Scorsese és Irwin Winkler lesz a producere a New Yorkban játszódó, George Gershwin zenéje által ihletett Fascinating Rhythm című musicalfilmnek – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A filmet az ír John Carney rendezi, akitől korábban a Sing Street vagy az Egyszer című nagy sikerű musicalfilmeket láthatták a nézők.

A Fascinating Rhythm egy fiatal nő mágikus utazása a múlt és a jelen New Yorkjában. A történetet George Gershwin (1898-937) muzsikája ihlette.

Martin Scorsese lesz a producere a Fascinating Rhythm című Gershwin-musicalnek
Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Gershwin olyan dallamokkal vált világhírűvé, mint a Summertime és az I Got Rhythm. Legismertebb kompozíciói közé tartozik A kék rapszódia és az Egy amerikai Párizsban, valamint a Porgy és Bess című opera. A zeneszerző 1937-ben, 38 éves korában agydaganatban halt meg.

Borítókép: Martin Scorsese amerikai rendező érkezik a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál megnyitójára

Ausztráliában forgatják a Mad Max előzményfilmjét

George Miller Ausztráliában forgatja a Mad Max előzményfilmjét Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth főszereplésével.

A Furiosa, amely a 2015-ben bemutatott Mad Max – A harag útja című produkció előzményfilmjeként készül, várhatóan 2023 közepén kerülhet a mozikba.

Gladya Berejiklian, Új-Dél-Wales kormányfője elmondta, hogy a Furiosa az eddigi legnagyobb szabású produkció lehet az államban.

Az ausztrál Hemsworth valóra vált álomként beszélt a filmről, amelyben játszhat, és hatalmas megtiszteltetésnek nevezte a felkérést. Mint a Bosszúállókban Thort alakító színész felidézte, ez lesz a negyedik vagy ötödik filmje, amelyet hazájában forgatott.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.