Meghalt a világhírű olasz énekesnő, Milva

Az énekesnő 81 évesen, ápilis 24-én halt meg. 173 lemezen dolgozott, 80 millió albumot adott el élete során.

Forrás: MW2021. 04. 25. 17:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milva szombaton, Milánói otthonában halt meg, a halálhírt az olasz kulturális miniszter, Dario Franceschini is megerősítette. A halál okát nem közölték – írja az Origo.

Milva, valódi nevén: Maria Ilva Biolcati olasz énekesnő, színpadi és filmszínésznő és televíziós személyiség volt. Jellegzetes hajszíne miatt La Rossa néven emlegették – derül ki a beol.hu cikkéből.

Az 1960-as évek egyik ismert olasz énekesnője volt. Egyaránt népszerű volt hazájában és külföldön is, zenei és színházi előadásokban játszott világszerte. Számos albumot kiadott Franciaországban, Japánban, Koreában, Görögországban, Spanyolországban és Dél-Amerikában.

80 millió eladott nagylemeze volt, 173 albumon dolgozott összesen, több filmben felbukkant a hatvanas évektől kezdve.

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pixabay)

Korábbi cikkünkben arról a szomorú hírről számoltunk be, hogy elhunyt Les McKeown, a hetvenes években rendkívül népszerű skót popcsapat, a Bay City Rollers frontembere. Az énekes 65 éves volt, családja közleménye szerint csütörtökön váratlanul halt meg otthonában.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.