Hazája iránti szeretetéről vallott Tordai Teri: Itt vagyok otthon

A Kossuth-díjas színésznő az elmúlt évtizedekben óriási sikereket ért el nemcsak itthon, de külföldön is. Neki azonban esze ágában sem volt végleg elhagyni a hazáját.

Forrás: RIPOST.HU2021. 06. 19. 13:04
null
Tordai Teri óriási sikereket ért el itthon és külföldön is Fotó: Szabolcs László/Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Teri óriási sikereket ért el Magyarországon és külföldön is a közel hat évtizede tartó pályafutása alatt. A Kossuth-díjas színésznőnek minden lehetősége meglett volna, hogy más országban telepedjen le, de neki ez meg sem fordult a fejében – olvasható a Ripost cikkében.

Tordai Teri óriási sikereket ért el itthon és külföldön is.
Fotó: Ripost/Szabolcs László

„Bejártam a világot, mégsem akartam soha elhagyni a hazámat” – vallott hitet Tordai Teri. „Itt vagyok otthon, ideköt minden. Az Újszínházban a klasszikus magyar darabokat úgy tudjuk átadni a közönségnek, hogy közérthetők a fiatalok számára is. A kőszívű ember fiaiban, amiben Baradlaynét játszom, kimondom azt a mondatot, aminél szebbet egy színésznő szerintem nem mondhat: Azt nem engedhetem, hogy mindhárom fiam a hazájától elidegenedjék. Ez olyan gyönyörű, olyan aktuális mondat manapság! A magyarságtudat, a hazaszeretet nagyon fontos, és amikor az akkor 13 éves unokám a premier után elkezdte olvasni a könyvet, úgy éreztem, jó munkát végeztünk.”

A művésznő már lazíthatna a tempón, de esze ágában sincs felhagyni a hivatásával. A színházban érzi igazán elemében magát.

„Óriási kegy a sorstól, hogy ennyi év után is színpadon állhatok! Remélem, örököltem az édesanyám genetikáját, aki 90 éves koráig szellemileg teljesen friss maradt. Folyamatosan tornáztatta az agyát keresztrejtvényekkel. Én szövegtanulással tartom frissen az elmémet, és ameddig meg tudom jegyezni a szerepeimet, biztosan színpadon maradok” – fogalmazott.

Hogy miként tartja még formában magát Tordai Teri, és mi a véleménye a mai fiatalokról, megtudhatja a Ripost7 e heti számából!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.