Tarantino sosem ad pénzt anyjának, amiért az gyerekkorában leszólta írásait

Tarantino elmesélte, gyerekként sokkal jobban élvezte a forgatókönyvek írását, mint a házi feladatok megírását. Az anyja azonban ezt nem támogatta – olvasható a Vg.hu-n.

Magyar Nemzet
2021. 08. 10. 20:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Quentin Tarantino ragaszkodik az évtizedekkel korábbi fogadalmához, miszerint a vagyonából soha nem ad anyjának egy centet sem, miután az édesanyja lekicsinyelte a gyerekkori írásait – derül ki a Business Insider cikkéből.

Az amerikai filmes a Milliárdok című podcast műsorban elevenítette fel gyerekkori sérelmeit. Elmondta, hogy gyerekként sokkal jobban élvezte a forgatókönyvek írását, mint a házi feladatok megírását, ez azonban nagyon zavarta az édesanyját.

Az író, rendező szerint az anyja folyamatosan szidalmazta, mert nehezen viselte, hogy az iskolában nem teljesít megfelelően. „Kis írói karriernek” nevezte a fia ambíciót, ami az idővel úgyis elmúlik.

Amikor ezeket mondta a maga szarkasztikus stílusában, elpattant az agyam és azt mondtam, »oké, rendben, anya. De ha híres író leszek, soha nem látsz majd egy pennyt sem a sikereimből. Nem jár majd neked ház, nyaraló, de Elvis Cadillac sem. Egyszerűen semmi. Azért, mert ezt mondtad nekem.«

– mondta.

A podcast házigazdája rákérdezett, hogy megszegte-e valaha ígéretét, Tarantino erre azt mondta, egyszer segített az anyjának egy adóhatósági ügyben, de azóta sem vett neki sem házat, sem Cadillacot. A műsorvezető megpróbálta rávenni Tarantinót, hogy azért vásárolhatna az anyjának egy házat, erre a filmes azt mondta: 

a gyermekeivel való bánásmódnak következményei vannak. Ne feledje el, hogy következményei vannak a szarkasztikus hangvételének.

Az eredeti, teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Quentin Tarantino érkezik a 92. Oscar-gálára a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én. Fotó: MTI/EPA/David Swanson

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.