A Moulin Rouge nyerte el a legjobb musicalnek járó Tony-díjat

A Moulin Rouge kapta a legjobb musicalnek járó Tony-díjat. A show összesen tíz kategóriában nyerte el a Broadway-színházak legfontosabb elismerését vasárnap este New Yorkban. Főszereplője, Aaron Tveit kapta például a legjobb férfi musical-főszereplő díját az elszegényedett művész, Christian megformálásáért.

Forrás: MTI2021. 09. 28. 14:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb női musicalfőszereplő kategóriájában Adrienne Warren győzött a Tina című mű címszerepéért, melyben a legendás énekesnőt, Tina Turnert alakította.

A legjobb női főszereplő Mary-Louise Parker lett a The Sound Inside című darabban játszott szerepéért.

A legjobb női mellékszereplő Lois Smith lett a The Inheritance című drámában nyújtott alakításáért. Ezzel rekordot is felállított: 90 évével ő a legidősebb személy, aki valaha Tony-díjat kapott színészi teljesítményért.

Az AIDS-pandémia következményeivel, a mai New York-i meleg férfiak világával foglalkozó The Inheritance-t összesen négy díjjal tüntették ki: megkapta a legjobb új darab, a legjobb rendezés díját, Andrew Burnap pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.

A koronavírus-járvány miatt ezúttal csak négy olyan musical volt esélyes a díjakra, amelynek 2019 ősze és 2020 tavasza között volt az ősbemutatója. A legjobb újonnan bemutatott musical kategóriájában nem is hirdettek győztest, míg legjobb újra színpadra állított színdarab az A Soldiers Play lett.

A rabszolgasággal, rasszizmussal és szexuális kérdésekkel foglalkozó Slave Play 12 jelölést kapott, és ezzel rekordot döntött a prózai színpadi produkciók között, végül azonban egyetlen kategóriában sem nyert.

Öt technikai díjat nyert A Christmas Carol (Karácsonyi ének), Charles Dickens regényének színpadi adaptációja: megkapta például a legjobb dizájn, a legjobb eredeti zene díját is.

A Tony-díjakat eredetileg 2020 júniusában osztották volna ki, a koronavírus-járvány miatt azonban elhalasztották a díjátadót. A vasárnap este megtartott, élőben közvetített gála négyórás volt, olyan sztárok léptek fel és jelentek meg a színpadon, mint John Legend, Jake Gyllenhaal, Chita Rivera és Sir Andrew Lloyd Webber. Több showból adtak elő énekes-táncos részleteket, mint például a Jagged Little Pill, az Ain't Too Proud és az American Utopia című darabokból.

Borítókép: Aaron Tveit (Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.