Queen-relikviákat árusító üzlet nyílik Londonban

Queen-relikviákat árusító ideiglenes üzlet nyílik a zenekar 50. születésnapja alkalmából Londonban: pólók, zoknik, bögrék, Brian May aláírásával díszített gitárok vásárolhatók meg a Queen The Greatest nevű boltban.

Forrás: MTI2021. 09. 28. 9:45
London, 2021. szeptember 27. Bögrék a Queen brit rockzenekarral kapcsolatos ajándéktárgyakat árusító üzletben a londoni Carnaby Street-en 2021. szeptember 27-én, egy nappal a nyitás elõtt. MTI/AP/Alastair Grant Fotó: Alastair Grant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Carnaby Streeten kedden nyíló és januárig látogatható üzlet a legendás rockzenekart ünnepli, amelynek végleges felállása 1971-ben alakult ki John Deacon csatlakozásával.

A pop-up boltot különböző területekre osztották. Az első az 1970-es éveket jelképezi turkálószerű kialakításával: azt az időszakot idézi fel, amikor Freddie Mercury énekesnek és Roger Taylor dobosnak egy használt ruhát árusító bódéja volt a londoni Kensington piacon.

Az 1980-as évek szekciója a zenekar élő fellépéseinek és turnéinak állít emléket, az 1990-es éveket egy "lemezbolt" jelképezi, míg a 2000-es évek résznél a Queen fellépéseit bemutató DVD-halomé a főszerep.

"A 2010-es évekhez jutva azt a tényt akartuk kiemelni, hogy a Queen modern zenekar, ezért ez egy technikai terület. Lehet itt vásárolni Brian May által aláírt gitárt, Roger Taylor által dedikált dobütőt" - mondta Keith Taperell, az üzletet kitaláló és létrehozó, a Universal Music Grouphoz tartozó Bravado márkamenedzsercég alelnöke.

A Freddie Mercury (ének), Brian May (gitár), John Deacon (basszusgitár) és Roger Taylor (dob) felállással világhírűvé vált Queen ontotta a világslágereket, a Somebody to Love, a Radio Ga Ga, a Who Wants to Live Forever, a We Will Rock You, az I Want to Break Free vagy a Bicycle Race egy korszak meghatározó dalaivá váltak, a We Are the Champions pedig nemcsak a brit Munkáspárt választási dala volt, de a futballstadionokban mind a mai napig üvöltik a szurkolók. A Queen utolsó két albumát már nem kísérte világ körüli turné.

Mercury az 1991-ben megjelent Innuendón található The Show Must Go On című dallal búcsúzott a közönségtől, az élettől. A másságát soha nem titkoló énekes 1991. november 23-án hivatalosan is megerősítette az AIDS-betegségéről terjengő pletykákat, majd egy nappal később meghalt.

Freddie Mercury halála után John Deacon csak ritkán lépett fel az együttessel, és 1997-ben vissza is vonult a zeneiparból. Brian May és Roger Taylor Paul Rodgers, majd Adam Lambert énekessel turnéztak.

Borítókép: bögrék a Queen brit rockzenekarral kapcsolatos ajándéktárgyakat árusító üzletben a londoni Carnaby Street-en (MTI/AP/Alastair Grant)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.