Egy tévéműsor hozta újra össze Kovács Katit és Törőcsik Marit

A legtöbben énekesnőként gondolnak Kovács Katira, de színésznőként is több alkalommal kipróbálta magát. Játszott színpadon, szinkronizált, sőt több játékfilmben is alakított kisebb-nagyobb szerepeket. A Duna Televízió Család-barát című műsorában egyik híres filmjéről, a Holdudvarról mesélt, amelyben Törőcsik Mari partnere volt. Az adásból kiderült, sok évvel ezelőtt épp a Család-barátnak köszönhették, hogy újra egymásra találtak – írja az Origó.

Forrás: Origo2021. 09. 25. 19:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Katit többször is felkérték arra, hogy csillogtassa meg színészi képességeit, így került be több filmes produkcióba, de ikonikus énekhangja és a zene iránti alázatos szeretete mégis mindvégig a zenei pályán tartotta. A Duna Televízió Család-barát című műsorában ezúttal filmszerepeiről faggatták az énekesnőt, aki elmondta, a legfontosabb célja az volt a forgatások alatt, hogy megőrizze természetességét a filmvásznon.

A filmforgatás abban nagyon hasonlít a koncertezéshez, hogy szintén komoly koncentrációt és átélést igényel. Nincs helye az elábrándozásnak. Sok segítőm volt és óriási szerencse, hogy fantasztikus kollégákkal dolgozhattam együtt, mikor filmeztem. Olyan nevek mellett dolgozhattam, mint Jancsó Miklós, Mészáros Márta vagy Törőcsik Mari

– idézte fel emlékeit a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő, aki pályája során több játék- és tévéfilmben is feltűnt. A Holdudvar című alkotást – amelyben főszerepet játszott – a Budapesti Klasszikus Film Maratonon is vetítik majd. Az 1968-as játékfilmben az ünnepelt színésznővel, Törőcsik Marival szerepelt együtt, akivel éppen a Duna Televízió egyik felvételén vették fel újra a kapcsolatot.

Jó pár évvel ezelőtt mindketten a Család-barátban vendégeskedtünk, amikor egymásra csodálkoztunk, hogy annak idején mi együtt dolgoztunk. Onnantól tartottuk a kapcsolatot, heti rendszerességgel beszélgettünk egymással egészen a haláláig. Nagyon szerettem őt. Olyan szakmai alázattal dolgozott mindvégig, hogy képtelenség volt kizökkenteni a karakteréből

– emlékezett vissza az idén áprilisban elhunyt művésznőre Kovács Kati, aki a folytatásban leszögezte, sosem akart színésznő lenni, de boldog, amiért kipróbálhatta magát ezen a téren is. A további részletek a Család-barát adásában tekinthetők meg.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: MTVA

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.