Jövőre ismét lesz Scorpions-koncert a Sportarénában

Újra fellép Magyarországon a Scorpions: az első lemeze megjelenésének 50. évfordulóját jövőre ünneplő német rockzenekar, amely új albummal is készül, 2022. május 30-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet világkörüli turnéja keretében.

2021. 09. 29. 11:44
Jabs, Matthias; Schenker, Rudolf
Budapest, 2019. november 18. Matthias Jabs (b) s Rudolf Schenker gitros a nmet Scorpions egyttes koncertjn a Papp Lszl Budapest Sportarnban 2019. november 18-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rock Believer című anyag, amely 2022 februárjában jön ki,  a Scorpions 19. stúdióalbuma lesz. Ezután indul koncertsorozatra az együttes, az első állomás márciusban Las Vegas - közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

2022 azért is különleges lesz a zenekar számára, mert éppen ötven évvel korábban, 1972. január 22-én jelent meg bemutatkozó albumuk, a Lonesome Crow, és megkezdődött nemzetközi karrierjük.

A Scorpions Rock Believer című világkörüli turnéját Las Vegasban a Planet Hollywood Hotelben kezdi március 26. és április 16. között egy koncertsorozattal. Ezt követően átkelnek az Atlanti-óceánon, és elindulnak Európába, ahol kilenc országban játszanak, és végül hat németországi koncerttel zárnak.

Az 1965-ben Rudolf Schenker gitáros által alapított Scorpions az elmúlt több mint öt évtized alatt Németország és a kontinentális Európa egyik legsikeresebb rockcsapatává vált.

Több mint 120 millió albumot adtak el, több mint ötezer koncertjük volt, a világ szinte minden részét bejárták, felléptek többek között Rio de Janeiróban, Tokióban, Moszkvában, Washingtonban, Dubajban, Párizsban és Berlinben is. Amerikában számos kiemelkedő zenekar, köztük a Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System of A Down és a Queensryche dolgozott fel Scorpions-dalt az elmúlt években. A Rock You Like A Hurricane-t több mint 150 különböző változatban rögzítették.

1988-ban a Scorpions volt az első nyugati rockbanda, amely (öt telt házas) koncertet adott az akkori Szovjetunióban, Leningrádban. De úttörők voltak Kínában és Délkelet-Ázsiában is, rengeteg helyen léptek fel elsőként a nyugati zenekarok közül.

A csapat a nyolcvanas évekre lett világszerte ismert, befutott zenekar, a rendszerváltoztatásnak a Wind of Change című dallal állított emléket. Klaus Meine és Rudolf Schenker fellépett az Omega 1994-es népstadionbeli esős koncertjén: Kóbor és Meine együtt énekelte magyarul a Fekete pillangót, angolul a Wind of Change-et. Ezt viszonozta 2009-ben Budapesten a Sportarénában, majd Kassán a Scorpions-koncerten Kóbor János és Molnár György gitáros. A Scorpions 1995-ben angol nyelven, White Dove címmel feldolgozta a Gyöngyhajú lányt; a két együttes 2014 júniusában, a rendszerváltoztatás 25. évfordulóján, több tízezer ember előtt ismét együtt lépett fel a budapesti Hősök terén.

A Scorpions legutóbb 2019-ben járt Budapesten; jelenlegi felállásában Rudolf Schenker és Klaus Meine mellett Matthias Jabs gitározik, Pawel Maciwoda basszusgitáron játszik, Mikkey Dee dobol.

Borítókép: Matthias Jabs (b) és Rudolf Schenker gitáros a német Scorpions együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 18-án (MTI/Mohai Balázs)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.