Megrázó vallomást tett Michael Schumacher fia

Már megnézhető az egyik ismert videós portálon a hónapok óta nagy izgalommal várt film, amelyet a hétszeres Forma– 1-es autós világbajnokról készítettek. A tragikus sorsú Michael Schumacherről nehéz újat mondani, éppen ezért várta a közönség, talán titkok is kiderülnek az éber kómában fekvő autóversenyzőről.

Forrás: bors2021. 09. 17. 20:05
SCHUMACHER, Mick
Spa-Francorchamps, 2021. augusztus 26. Mick Schumacher, a Haas nmet versenyzje a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Belga Nagydjnak otthont ad spa-francorchampsi plyn tartott sajttjkoztatn 2021. augusztus 26-n. A futamot augusztus 29-n rendezik. MTI/AP/Xpbimages.com Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

családja a 2013. december 29-i síbalesete óta teljesen elzárkózott attól, hogy bármilyen információt adjon a pilóta állapotáról. Corinna, a feleség is előre kijelentette, hogy férje mindennapjairól szót sem ejt a felvételek során, s ezt be is tartotta.

– Igyekszünk olyan családi életet élni, amit Michael mindig szeretett és amit a mai napig is szeret. Azt mondta, hogy nem véletlenül hívják ezt magánéletnek. Nekem pedig nagyon fontos, hogy most is élvezhesse a magánéletét, amennyire ez lehetséges. Michael mindig védelmezett minket, most pedig mi védjük őt – indokolta a film végén Corinna Schumacher, miért nem árulnak el konkrétumokat a hétszeres világbajnok állapotáról már nyolc éve.

– Itt van, más, de itt van, és ez erőt ad nekünk.

Az alkotók, mivel életrajzi filmet akartak készíteni, természetesen a gokartozástól kezdve a ferraris sikerekig vezető útra fókuszáltak, bemutatva, hogyan lett a tehetségből igazi legenda. A temérdek archív felvétel, a versenyek pillanatai, a versenyzőtársak, csapatvezetők mondatai visszarepítik a nézőt a Forma–1 akkori idejébe.

Kiderült, hogy Michael fiatal korában Ayrton Senna rajongója volt, egy hatalmas képet is kiakasztott a brazil zseniről a szobája falára. Ezért mélyen érintette, és a későbbiekben még halálfélelmet is okozott neki – bár nem hangoztatta – az 1994-es, San Marinó-i Nagydíjon, amelyet a német nyert, a Senna halálát hozó baleset.

„Felmentünk a pódiumra, és Flavio Briatore, a Benetton csapatfőnöke azt mondta: Kómában van. De a kóma sok mindent jelenthet. Másnap vagy minden rendben lesz, vagy minden rosszra fordul” – hangzott el Schumi nyilatkozata, amely döbbenetes színezetet ad szavainak a vele 2013-ban történtek tudatában.

– Most már még jobban megértenénk egymást, mivel egy nyelvet beszélünk, az autósport nyelvét. Sokkal több közös témánk lenne. Bármit megadnék érte, ha beszélgethetnénk – mondta a filmben fia, Mick, az F1-es Haas-istálló pilótája.

(A borítóképen Mick Schumacher, a Haas német versenyzője a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának otthont adó spa-francorchampsi pályán tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 26-án. Fotó: MTI/AP/Xpbimages.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.