Nem akármilyen vállalkozásokat támogat Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio laborban előállított húskészítményeket készítő vállalkozásokat támogat.

Forrás: MTI2021. 09. 23. 12:36
Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két startup közlése szerint a hollywoodi sztár részesedést vásárolt az Aleph Farm izraeli és a Mosa Meat holland cégben, melyek marhahúst állítanak elő tehenek sejtjeiből az állatok leölése nélkül.

Az Oscar-díjas amerikai színész tanácsadóként is részt vesz a vállalkozások munkájában.

"A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása. A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit" - fejtette ki DiCaprio.

A színész régóta foglalkozik a környezet- és klímavédelem kérdéseivel és problémáival. A kaliforniai Beyond Meat nevű vállalkozásba is befektetett már, mely növényi eredetű hamburgereket és kolbászokat készít.

A világ húsfogyasztása a klímaváltozás egyik katalizátora elsősorban a tömeges állattartás hatalmas területigénye és az ehhez kapcsolódó káros anyagok, köztük a metán kibocsátása miatt. A mesterséges úton, laborban előállított, úgynevezett in vitro hús az ezzel foglalkozók szerint orvosolhatja a problémát.

Borítókép: Leonardo DiCaprio a NASA egyik űrközpontjába látogatott (Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.