Elhunyt a Carrie Bradshaw bizalmas barátját játszó színész

Elhunyt a Szex és New York című amerikai tévésorozat egyik sztárja, Willie Garson. A halálhírt fia jelentette be kedden a közösségi médiában.

Forrás: MTI2021. 09. 23. 8:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikai médiaértesülések szerint az 57 éves színész hasnyálmirigyrákban halt meg.

Garson az HBO-sorozatban a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw bizalmas barátját játszotta. Legutóbb pedig a széria folytatásában, az And Just Like That című minisorozatban alakította a szerepet.

A színészt A nagy svindli című szériában is sokan látták, amelyben a szélhámos Mozzie-t játszotta - emlékeztet a BBC News.

Willie Garson New Jerseyben született 1964-ben, színművészetet tanult, és a Yale drámaiskolájában szerzett diplomát. A nyolcvanas években kisebb tévészerepekkel indult pályafutása, egyebek mellett a Cheers és a Családi kötelék című produkciókban dolgozott. A kilencvenes években az X-aktákban, a Melrose Place, a New York rendőrei és a Jóbarátok című sorozatban is játszott.

Az 1998-ban indult Szex és New Yorkban Stanford Blatch szerepét alakította, és a szériából készült két mozifilmben is eljátszotta a karaktert.

Mario Cantone, aki együtt dolgozott vele a sorozatban, az Instagramon búcsúzott a színésztől. "Le vagyok sújtva, mélységesen elszomorított a hír. Az istenek ajándéka voltál" - fogalmazott.

Cynthia Nixon, aki Miranda Hobbest alakította a népszerű sorozatban, a közösségi médiában felidézte, hogy Garsont minden kollégája szerette, jó volt vele dolgozni. "Végtelenül mulatságos volt a kamera előtt és az életben is. Fényt hozott, barát volt és kifogyhatatlanul adomázott a szakmáról" - írta.

A Szex és New York, valamint az And Just Like That executive producere, Michael Patrick King felidézte, hogy Garson még betegen is dolgozott.

A filmvásznon az Idétlen időkig, a Keresd a nőt vagy a Szívem csücskei című vígjátékokban szintén láthatta a közönség.

Garson az örökbefogadás egyik szószólója volt, 2009-ben fogadta örökbe fiát, Nathent, aki az Instagramon búcsúztatta.

"Nagyon örülök, hogy megosztottad velem a kalandjaidat, és hogy ennyi mindent elértél. Büszke vagyok rád. Mindig szeretni foglak, de azt hiszem, itt az ideje, hogy egyedül indulj el egy kalandra" - írta a fia.

Borítókép: Willie Garson (Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.