Megszólalt a seriff: 500 lőszert foglaltak le Rust című film forgatásán

Túl korai még vádemelésről beszélni a Rust című film új-mexikói forgatásán történt halálos baleset ügyében, de minden lehetőség az asztalon van, és senkit nem zárnak ki jelenleg a hatóságok - jelentette ki szerdán Mary Carmack-Altwies új-mexikói kerületi ügyész a nyomozás állásáról tartott sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2021. 10. 28. 10:33
BALDWIN, Alec
New York, 2021. oktber 22. 2021. szeptember 12-n ksztett kp Alec Baldwin amerikai sznszrl, amint az amerikai nemzetkzi teniszbajnoksg frfi egyesnek dntjt nzi New Yorkban. Baldwin egy kellkfegyverrel agyonltte a vezetoperatrt, a rendezt pedig megsebestette az j-mexiki Santa Fben tartott filmforgatson 2021. oktber 21-n. A westernfilmnek a sznsz fszereplje s producere volt. MTI/AP/John Minchillo Fotó: John Minchillo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adan Mendoza Santa Fe megyei seriff megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a forgatás próbáján Alec Baldwin fegyvere éles ólom lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A véletlenül lelőtt Halyna Hutchins operatőrt ábrázoló kép az emlékére rendezett gyertyás virrasztáson az Új-Mexikó állambeli Albuquerque-benFotó: Andres Leighton / MTI/AP

A seriff közlése szerint a fegyver egy vintage long colt pisztoly volt, amelyet három ember kezelt: Baldwin, aki elsütötte, David Halls rendezőasszisztens és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester.

Amikor a fegyver elsült, mintegy 90-100 ember tartózkodott a forgatáson. A seriff hozzátette, hogy mintegy 500 lőszert foglaltak le, köztük kellékfegyverek töltényeit, vaktöltényeket és élestöltényeket, továbbá három lőfegyvert és számos más bizonyítékot. "Volt bizonyos önteltség" azt illetően, ahogyan a fegyvereket kezelték a forgatáson - jegyezte meg Mendoza. Hozzátette: úgy véli,

vannak bizonyos biztonsági kérdések, amelyekre a filmiparnak és esetleg Új-Mexikó államnak is felelnie kell.

Eddig senki ellen nem emeltek vádat, de Mendoza és Carmack-Altwies is hangsúlyozta, hogy túl korai még vádpontokról beszélni, de elfogató parancs esetén vádat fognak emelni. „Senkit nem zárunk ki jelenleg” - hangoztatta az ügyész, hozzátéve, a nyomozás nem zárult le, a nyomozók egyelőre nem tudják megmondani, hogy hanyagság történt-e és ha igen, ki a felelős. A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is.

Borítókép: Alec Baldwin amerikai színész. Fotó: MTI/AP/John Minchillo

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.