időjárás -1°C Virgil 2021. November 27.
logo

Megszólalt a seriff: 500 lőszert foglaltak le Rust című film forgatásán

Forrás: MTI
2021.10.28. 10:33 2021.10.28. 10:34
Megszólalt a seriff: 500 lőszert foglaltak le Rust című film forgatásán

Túl korai még vádemelésről beszélni a Rust című film új-mexikói forgatásán történt halálos baleset ügyében, de minden lehetőség az asztalon van, és senkit nem zárnak ki jelenleg a hatóságok - jelentette ki szerdán Mary Carmack-Altwies új-mexikói kerületi ügyész a nyomozás állásáról tartott sajtótájékoztatón.

Adan Mendoza Santa Fe megyei seriff megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a forgatás próbáján Alec Baldwin fegyvere éles ólom lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A véletlenül lelőtt Halyna Hutchins operatőrt ábrázoló kép az emlékére rendezett gyertyás virrasztáson az Új-Mexikó állambeli Albuquerque-benFotó: Andres Leighton / MTI/AP

A seriff közlése szerint a fegyver egy vintage long colt pisztoly volt, amelyet három ember kezelt: Baldwin, aki elsütötte, David Halls rendezőasszisztens és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester.

Amikor a fegyver elsült, mintegy 90-100 ember tartózkodott a forgatáson. A seriff hozzátette, hogy mintegy 500 lőszert foglaltak le, köztük kellékfegyverek töltényeit, vaktöltényeket és élestöltényeket, továbbá három lőfegyvert és számos más bizonyítékot. "Volt bizonyos önteltség" azt illetően, ahogyan a fegyvereket kezelték a forgatáson - jegyezte meg Mendoza. Hozzátette: úgy véli,

vannak bizonyos biztonsági kérdések, amelyekre a filmiparnak és esetleg Új-Mexikó államnak is felelnie kell.

Eddig senki ellen nem emeltek vádat, de Mendoza és Carmack-Altwies is hangsúlyozta, hogy túl korai még vádpontokról beszélni, de elfogató parancs esetén vádat fognak emelni. „Senkit nem zárunk ki jelenleg” - hangoztatta az ügyész, hozzátéve, a nyomozás nem zárult le, a nyomozók egyelőre nem tudják megmondani, hogy hanyagság történt-e és ha igen, ki a felelős. A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is.

Borítókép: Alec Baldwin amerikai színész. Fotó: MTI/AP/John Minchillo