Fantasztikus eredményeket ért el a Jónak lenni jó! az elmúlt években

Idén is összefogásra buzdít a Jónak lenni jó! karitatív kampány, amelynek most a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány a kedvezményezettje. A jótékonysági akció idén jubilál, hiszen tíz évvel ezelőtt állt először egy nemes ügy és egyben egy rászorulókat támogató szervezet mellé. Az azóta eltelt idő alatt az összegyűjtött adományokon túl számos eredményt ért el a műsor, ezek közül alább tíz kiemelkedő történetet ismerhetnek meg – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 12. 11. 15:50
GÁL Kristóf; NOVODOMSZKY Éva; Székely Dávid
Budapest, 2020. december 20. Gál Kristóf, az Országos Rendõr-fõkapitányság szóvivõje (j), valamint Székely Dávid (b2) és Novodomszky Éva mûsorvezetõk a közmédia Jónak lenni jó! címû mûsorában az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának stúdiójában 2020. december 20-án. A kilencedik jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítõ diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá. MTI/Cseke Csilla Fotó: Cseke Csilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. A műsor Ferenc pápa áldását is megkapta 2014-ben. Az áldást Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek adta át.

2. Magyar Termék Nagydíj elismerést is kapott 2016-ban a Jónak lenni jó! jótékonysági kampány és egész napos műsorfolyam.

3. Az elmúlt években világsztárok is segítették a kezdeményezést, mint például Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo, Ennio Morricone, Jose Cura és Plácido Domingo.

4. Az utóbbi kilenc kampány során összesen 1,7 milliárd forint volt a felajánlott adományok összértéke.

5. Rendkívül változatos a támogatott szervezetek köre. 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt, 2013-ban a Katolikus Karitászt és az árvízvédelmet segítette az akció. 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, míg 2015-ben Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mellé állt a Jónak lenni jó! 2016-ban a Magyar Református Szeretetszolgálat, 2017-ben pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítette a közmédia. 2018-ban az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére adtak milliókat a jótékonykodók a műsor által. 2019-ben a Peter Cerny Alapítvány, majd tavaly 2020-ban az Együtt az Autistákért Alapítvány volt a kedvezményezett. Idén a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítványt segíti jótékonysági akciójával a közmédia.

6. A Jónak lenni jó! kampány fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a segítség nem pénz kérdése, adni bármit lehet: egy kedves mosolyt, odafigyelést. A kezdeményezéshez kapcsolódó Embermesék című riportsorozatban komoly gondokkal, nehézségekkel küzdők beszélnek sorsukról. A problémáikra érzékenyen, élethelyzetüket tiszteletben tartva mutatja be a műsor hogyan és milyen segítséget kaptak a szervezettől.

7. Decemberben minden évben egész napos műsorfolyammal készül a közmédia, amelyben valamennyi csatornája és műsorvezetője részt vesz. Idén ez a nap december 19-én lesz.

8. 2021-ben jószolgálati nagykövetek is csatlakoztak a Jónak lenni jó!-hoz és Nagy Tímea vívók személyében. Az élsportolók amellett, hogy népszerűsítik az akciót és az általa támogatott alapítványt, egy-egy fontos relikviájuk felajánlásával is szeretnék a jó ügyet szolgálni, Nagy Tímea egyik világbajnoki aranyérmével, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívósisakjával.

9. Az adományvonal és a támogatott közvetlen bankszámlaszámára történő utalás mellett tárgyi felajánlásokkal is lehet támogatni a jó ügyet. Ezek többsége fix áron megvásárolható a Médiaklikk.hu/jónaklennijó oldalon, illetve néhányat közülük a december 19-i műsorban elárvereznek.

10. A Jónak lenni jó! karitatív kampány egyedülálló a magyar médiapiacon, mind időtartama, mind az összegyűjtött pénz és támogatás tekintetében, példaértékű összefogást valósít meg.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Részlet a 2020-as műsorból (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.