Filmsztárok, akik csak egy szerep kedvéért fogytak

A színészek néha elképesztő fogyókúrába kezdenek, ám a végeredmény sokszor inkább ijesztő, mintsem kellemes – olvasható a Csupasport cikkében.

Forrás: Csupasport2021. 12. 20. 14:19
null
Fotó: Patrice Ward
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég Will Smith amerikai színészről jelent meg a hír, hogy egy szerep kedvéért szedett fel néhány kilót, majd nem kis kínokat élt át, hogy visszafogyjon. 

Néhány színész egy filmszerep miatt kezdett drasztikus fogyásba. Következzen az öt leglátványosabb átalakulás.

Tom Hanks

A kitűnő amerikai színész Denzel Washington oldalán szerepelt a Philadelphia című, 1993-ban bemutatott remekműben, amelyben egy AIDS-beteget játszott. Alakításáért Oscar-díjat kapott, de meg kellett szenvednie a szoborért, hiszen hiteles színészi játékáért csaknem 12 kilogrammot kellett fogynia. Mindezt szigorú diétával és rendszeres edzéssel érte el.

Munka után azonnal edzőterembe mentem, majd amikor végeztem, hazamentem, és rögtön ágyba bújtam. Amikor elértem a kívánt súlyt, olyan gyenge voltam, hogy alig tudtam felállni a székből.

 – mesélte egy interjúban. 

Jake Gyllenhaal

A 2014-ben bemutatott Éjjeli féreg című filmben a színész egy szabadúszó fotóst alakít, aki éjjel elkövetett gyilkosságokat és más bűncselekményeket örökít meg. A filmet sokan támadták, mondván, átlép egy erkölcsi határt, ám senki sem tudta, hogy a színész 13.5 kilót adott le, hogy hitelesen meg tudja formálni a karrieréhes fotóst.

Fotó: Flickr

Igyekeztem minél kevesebb kalóriát bevinni. A fogyókúrázás mind fizikailag, mind mentálisan meglehetősen embert próbáló volt, de megérte. Egész nap szobabicikliztem, és hogy ne legyek éhes, rágóztam, valamint mandulateát ittam.

 – árulta el fogyása titkát. 

Christian Bale

A Gépész című (2004) spanyol-francia-angol-amerikai thrillerben Christian Bale egy álmatlanságban szenvedő, csontsovány karaktert alakít, aki megszállottan figyeli saját fogyását. Kimondani is szörnyű, mennyit kellett fogynia a szerep kedvéért: csaknem 29 kilogrammot.

A képlet egyszerű volt, négy hónapon keresztül naponta egy alma és egy tonhalkonzerv, és persze rengeteg kávé. Egy ilyen fogyókúra megbolygatja az anyagcserét és óriási stresszt okoz a szervezetnek.

Zoë Kravitz

A belső út című, 2014-ben bemutatott alkotásban Zoë Kravitz egy anorexiában szenvedő karaktert (Marie) játszik, aki beleszeret egy Tourette-szindrómás férfiba (Vincent). Egy harmadik személlyel (Alex) együtt útra kelnek, hogy az óceánba szórják Vincent anyjának hamvait. A színésznő „megúszta” kilenckilós fogyással.

Igyekeztem egészségesen lefogyni csaknem tíz kilót, de be kell vallanom, egyáltalán nem volt egészséges, amit csináltam.  Senkinek nem ajánlom, hogy ilyen sokat fogyjon, főleg ilyen rövid idő alatt. Nincs nagy titkom, végig tisztítókúrán voltam, zöldségpürét és teát ittam, és persze mindennap kocogtam.

– mondta a színésznő.

Fotó: Flickr

Matthew McConaughey

A bizarr szerepeiről híres amerikai színész a 2013-as Mielőtt meghaltam című amerikai életrajzi dráma főszerepéért fogyott 21 kilogrammot. A filmben Ron Woodruffot alakítja, aki a nyolcvanas években megfertőződik HIV-vírussal. McConaughey egy interjúban elmondta, hogyan érte el célját.

Semmi mást nem tettem, csak rengeteg zöldséget, tojásfehérjét, halat és tápiókapudingot ettem, és természetesen sok-sok bort ittam hozzá. Akár hiszik, akár nem, mindezt úgy értem el, hogy alig mozogtam. 

– mondta a tőle megszokott humorral a sokakat megosztó színész, aki öt hónap alatt fogyott le. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Matthew McConaughey (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.