Elhunyt Dobos Attila

Nyolcvanéves korában meghalt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője.

Forrás: ORIGO2022. 01. 04. 19:47
Nyolcvanéves korában meghalt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője Fotó: HIRLING BÁLINT Forrás: ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvanéves korában meghalt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila - tudta meg a Blikk.

Az ismert előadó 1941. április 27-én született és már a húszas éveire befutott énekes lett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámú kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.

Bár a könnyűzenében páratlan sikereket tudhatott magáénak, fogorvosi szakmájában is előszeretettel tevékenykedett, egészen addig, amíg el nem tiltották tőle, mondván, hogy döntse el, orvosként vagy inkább a szórakoztatóipar tagjaként akar dolgozni - írja a Blikk.

Mivel a döntés értelmében

érvénytelenítették a diplomáját, a dalai szerzői jogainak felét pedig akkori feleségének ítélték, gyakorlatilag földönfutóvá vált, ezért elhagyta az országot.

Dobos Attila ezt követően Németországban telepedett le. Dalai sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, majd a boltokból megsemmisítés céljából minden példányát visszavonták.

Később aztán visszatért Magyarországra és újra bizonyította tehetségét, 1985-ben például megjelentette második, Dobos Attila új dalai című nagylemezét.

Kalandos élete során 4-szer is megnősült, párjai között volt például Mary Zsuzsi énekesnő is, akivel annak idején közösen hagyták el az országot.

Végül a nála 34 évvel fiatalabb Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, aki akkor is mellette volt, amikor egészségi állapota romlani kezdett.

A zenész haláláról testvére is beszámolt közösségi oldalán.

Egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a zenész halálát, de a lap úgy tudja, hogy az elmúlt napokban a szíve miatt kórházban volt.

Dobosnak nagy tervei voltak, szerette volna már tavaly feleségül venni kedvesét, Erzsót, aki nemcsak társa, ápolója is volt. Az énekes három gyereket hagyott félárván - olvasható az Origo cikkében.

Dobos Attilával korábban az Origo is készített interjút, ami ide kattintva olvasható.

Borítókép: Dobos Attila, zeneszerző, táncdalénekes (FOTÓ: HIRLING BÁLINT/ORIGO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.