Elhunyt Darryl Hunt

72 éves volt, hétfőn délután halt meg Londonban.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 10. 13:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt Darryl Hunt, a The Pogues zenekar basszusgitárosa – közölte kedden a punkot játszó banda a Twitter-oldalán.

Az 1982-ben alakult zenekar egy fekete-fehér fotóval adózott Hunt emlékének, amelyen a basszusgitáros egy gitártokkal a kezében látható – olvasható az Origó cikkében.

A felvétel mellékleteként idéztek a basszusgitáros által írt Love You 'Till The End dalszövegéből is: „Tudom, szeretnéd, ha lélegzethez jutnék / Szeretlek mindhalálig.” A banda frontembere, Shane MacGowan külön bejegyzésében csodálatos barátnak és nagyszerű basszusgitárosnak nevezte Huntot, hozzátéve, hogy mindannyian hiányolni fogják.

A zenész és dalszövegíró az angliai Hampshire-ben született 1950. május 4-én. 1986-ban kezdett zenélni a The Pogues soraiban, korábban a kocsmazenéket játszó Plummet Airlines és a The Favourites zenekarok tagja volt.

Hunt 72 éves volt, hétfőn délután halt meg Londonban.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.