Parkinson-kórban szenved a legendás rendező, Lars von Trier

A rendező jól érzi magát, továbbra is dolgozik.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 09. 13:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parkinson-kórban szenved Lars von Trier dán filmrendező – jelentette be produkciós cége, a Zentropa – olvasható az Origó cikkében.

A 66 éves rendező jó formában van, tüneteire kezelést kap, és betegsége ellenére folytatja és a terveknek megfelelően fejezi be az év végére Riget (A birodalom) című mini horrorsorozata harmadik évadának forgatását – közölte a cég.

A közlemény szerint a premierig már csak korlátozottan ad interjút.  
Az Arany Pálma és César-díjas Lars von Trier a dán filmgyártás fenegyereke, művei parázs viták tárgyát képezik provokatív jellegük és olykor elviselhetetlen erőszakosságuk miatt.A cannes-i filmfesztivál fődíját a botrányairól is híres dán rendező 2000-ben nyerte el Táncos a sötétben című filmjével.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Lars von Trier (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.