időjárás 13°C Amália 2022. október 7.
logo

Így csocsózott Novák Katalin a magyar katonákkal Koszovóban + videó

Forrás: Ripost
2022.09.15. 09:01 2022.09.15. 13:47
Így csocsózott Novák Katalin a magyar katonákkal Koszovóban + videó

– A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról – mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Koszovóban, amikor látogatást tett a KFOR-missziónál. A Novo Selo-i tábor állománygyűlésén kiemelte, hogy a Magyar Honvédség főparancsnokaként a magyarok köszönetét hozta el a Koszovóban szolgáló katonáknak.  Hozzátette: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága – írja a Ripost.

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának.

Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni. Magyarország a béke oldalán áll – hangsúlyozta, hozzátéve: a Nyugat-Balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is. 

Mint mondta, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is. Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.

Feleségként és anyaként szólva a katonákhoz kiemelte: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot.  

A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak. A hivatalos program végeztével pedig kötetlenül beszélgetett velük és még egy csocsópartiba is beszállt:

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka katonákkal csocsózik a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City tábor Magyar Házában 2022. szeptember 13-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.