Így csocsózott Novák Katalin a magyar katonákkal Koszovóban + videó

A köztársasági elnök nemcsak a főhadiszállásra, hanem a bázisra is elment.

Forrás: Ripost2022. 09. 15. 9:01
RUSZIN-SZENDI Romulusz; NOVÁK Katalin
Pristina, 2022. szeptember 14. Novák Katalin köztársasági elnök (b2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) katonákkal csocsózik a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City tábor Magyar Házában 2022. szeptember 13-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról – mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Koszovóban, amikor látogatást tett a KFOR-missziónál. A Novo Selo-i tábor állománygyűlésén kiemelte, hogy a Magyar Honvédség főparancsnokaként a magyarok köszönetét hozta el a Koszovóban szolgáló katonáknak.  Hozzátette: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága – írja a Ripost.

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának.

Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni. Magyarország a béke oldalán áll – hangsúlyozta, hozzátéve: a Nyugat-Balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is. 

Mint mondta, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is. Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.

Feleségként és anyaként szólva a katonákhoz kiemelte: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot.  

A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak. A hivatalos program végeztével pedig kötetlenül beszélgetett velük és még egy csocsópartiba is beszállt:

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka katonákkal csocsózik a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City tábor Magyar Házában 2022. szeptember 13-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.