Johnny Depp fellebbezett Amber Heard viszontkeresete ellen

Johnny Depp amerikai filmsztár fellebbezett, miután ugyan nagyrészt megnyerte a volt felesége elleni sok millió dolláros rágalmazási pert, ám Amber Heard viszontkeresetének egy pontjában a színésznő javára ítéltek.

Forrás: MTI2022. 11. 04. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Karib-tenger kalózai sztárjának ügyvédei szerint a Heard javára hozott döntés „végzetesen hibás” volt, a rágalmazási per többi pontjában azonban érvényben kellene maradnia az ítéletnek.

Heardnek kétmillió dolláros (825 millió forint) kártérítést ítéltek a viszontkeresetben, melyben azt állította, hogy Adam Waldman, Depp egyik ügyvédje megrágalmazta. A viszontkereset szerint az 59 éves Depp „közvetetten felelős” azért, mert Waldman 2020-ban a Daily Mailnek azt mondta, Heard bántalmazási vádja „átverés”.

A brit PA hírügynökség birtokába került dokumentum szerint „az állítással kapcsolatban Heard javára hozott ítélet téves”, a tárgyaláson a bíróságnak helyt kellett volna adnia Depp kérelmének, melyben bizonyíték hiányában kérte a viszontkereset elutasítását.

Depp 50 millió dollárra perelte be volt feleségét, azzal vádolva, hogy megrágalmazta egy 2018-as véleménycikkében, amelyben azt írta, hogy családon belüli erőszak áldozata volt. Heard 100 millió dolláros ellenkeresetet nyújtott be A Karib-tenger kalózai sztárja ellen, mivel Depp ügyvédje meghazudtolta. Az egykori sztárpár mindkét tagja azzal vádolta a másikat, hogy tönkretette a karrierjét.

Júniusban nagyrészt Depp javára döntött egy virginiai bíróság esküdtszéke, és 15 millió dolláros kártérítést ítélt meg, melyet Amber Heardnek kell megfizetnie.

Az ítélet óta Depp megkezdte visszatérését a film és a zene világába. Augusztusban jelentették be, hogy 25 év után újra játékfilmet rendez, mely Modigliani olasz festőről, szobrászról fog szólni.

Néhány nappal ezelőtt pedig nyilvánosságra hozták, hogy Hollywood Vampires nevű együttesével turnéra indul, 2023. július 18-án Budapesten, a Sportarénában is fellép Alice Cooper, Joe Perry és Tommy Henriksen társaságában.

A világsztárok a yorkshire-i tengerparton, az Egyesült Királyság legnagyobb, erre a célra épített szabadtéri koncertarénájában nyitják meg 2023-as turnéjukat július 5-én.

Borítókép: Johnny Depp a virginiai Fairfax megyei bíróságán 2022. május 27-én (Fotó: MTI/EPA/AP pool/Steve Helber)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.