időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Elhunyt a Guldenburg grófnét is alakító osztrák színésznő

Magyar Nemzet
2022.12.01. 13:04 2022.12.01. 13:49
Elhunyt a Guldenburg grófnét is alakító osztrák színésznő

A kilencvenes évek elején népszerű német tévésorozat, A Guldenburgok öröksége osztrák színésznőjének halálhírét csütörtökön jelentették be és azt már az elhunyt családja és egyik kollégája is megerősítette. Christiane Hörbiger 84 éves korában hunyt el - számolt be róla az Origo.

Az origo.hu a Kurier osztrák lap internetes kiadására hivatkozva azt írja, hogy a 84 éves színésznő legnagyobb nemzetközi sikerét a nemesi családról szóló sorozatnak köszönhette, melyben Christine von Guldenburg szerepét alakította.

Hazájában nagy népszerűségnek örvendett, játszott több sorozatban, színházban és mozifilmekben is.

Christiane Hörbiger november 30-án, nem sokkal 84. születésnapja után hunyt el Bécsben, családja és kollégái szinte azonnal tudatták a hírt a nyilvánossággal.

Az osztrák színművésznő Guldenburgok öröksége című kultikus német tévésorozat mellett számos más szerepben is látható volt a televízióban is, így például feltűnt a Derrick bűnügyi sorozat négy epizódjában is.

Az Origo által közölt halálhír Meghalt A Guldenburgok öröksége sorozat színésznője címen érhető el.

Borítókép: Christiane Hörbiger (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.