Elhunyt a Guldenburg grófnét is alakító osztrák színésznő

A kilencvenes évek elején népszerű német tévésorozat, A Guldenburgok öröksége osztrák színésznőjének halálhírét csütörtökön jelentették be és azt már az elhunyt családja és egyik kollégája is megerősítette. Christiane Hörbiger 84 éves korában hunyt el - számolt be róla az Origo.

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 13:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az origo.hu a Kurier osztrák lap internetes kiadására hivatkozva azt írja, hogy a 84 éves színésznő legnagyobb nemzetközi sikerét a nemesi családról szóló sorozatnak köszönhette, melyben Christine von Guldenburg szerepét alakította.

Hazájában nagy népszerűségnek örvendett, játszott több sorozatban, színházban és mozifilmekben is.

Christiane Hörbiger november 30-án, nem sokkal 84. születésnapja után hunyt el Bécsben, családja és kollégái szinte azonnal tudatták a hírt a nyilvánossággal.

Az osztrák színművésznő Guldenburgok öröksége című kultikus német tévésorozat mellett számos más szerepben is látható volt a televízióban is, így például feltűnt a Derrick bűnügyi sorozat négy epizódjában is.

Az Origo által közölt halálhír Meghalt A Guldenburgok öröksége sorozat színésznője címen érhető el.

Borítókép: Christiane Hörbiger (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.