A legendás Brigitte Bardot a természettel harmóniában él

„Az, hogy Brigitte Bardot vagyok, semmiféle hatalmat nem ad” – vallotta be a világ legtöbbet fotózott nőinek egyike, akinek imázsa, stílusa, nemkülönben külseje sokakra ösztönzőleg hatott, valóságos kultusz szövődött a személye köré. A legendás művésznő, az „isteni B.B. szeptember 28-án lesz 86 esztendős. A Szabad Föld munkatársa levelet kapott tőle.

Forrás: Szabad Föld2020. 10. 01. 15:47
BARDOT, Brigitte
Párizs, 2014. szeptember 27. A francia kulturális minisztérium által közreadott, dátumozatlan felvétel Brigitte Bardot francia filmszínésznõrõl Párizsban. Bardot, az 1950-60-as évek szexszimbóluma, állatvédõ 2014. szeptember 28-án tölti be a 80. életévét. (MTI/EPA/Sam Levin) *** Local Caption *** 01763841 Fotó: SAM LEVIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabad Föld beszámolója szerint a legendás francia színésznő hosszú évtizedek óta visszavonultan él dél-franciaországi birtokán. Brigitte Bardot kerüli az embereket, ma már a kikötőben sem sétálgat, mert ha valaki észreveszi, azonnal nagy felhajtás kavarodik körülötte. A magas kerítéssel körbevett otthonában úgy él, ahogy mindig is szeretett volna.

Mindennap ugyanaz a programja. Reggel kilenc óra körül felkel, néha egy kicsit korábban. Megeteti a kutyáit, kiszórja kétszáz galambjának a magokat. Férjével elköltött reggelije után elolvassa az újságokat, intézi alapítványának ügyeit, válaszol az e-mailjeire, telefonál.

Aztán farmjának távolabbi szegletében meglátogatja a háziállatait, majd irodájában beleveti magát a tennivalóiba. Felbontja a leveleit, naponta legalább száz érkezik hozzá a világ minden részéből. Mindegyiket elolvassa, amelyik megérinti, arra válaszol is.

Brigitte Bardot francia filmszínésznõ (MTI/EPA/Sam Levin)

Beteg, idős embereknek és gyerekeknek mindig ír néhány sort, hiszen tudja, milyen nagy örömöt szerez vele. Legtöbben dedikált fényképért esedeznek, mások leírják az életüket, tanácsot kérnek, de olyanok is akadnak, akik kíméletlenül kritizálják.

A szőke filmcsillag 1973 tavaszán döntésével felforgatta a világot: 38 évesen visszavonult a mozitól, s azóta az állatok megsegítésének szenteli az életét. Legközelebbi ismerősei, barátai, sőt akkori élettársa is azt hitte, csak múló szeszélyről van szó.

Bár a színésznőnek jócskán voltak hóbortjai, ezt a lépését halálosan komolyan gondolta. Boldogtalanul élt egy felszínes világban, amit soha nem tudott elfogadni, a sztárság számára nyűg volt, űzött vadként rohant haza a négy fal közé. Mindezektől megszabadult, amikor tengerparti birtokára, La Madrague-ba költözött.

A külvilágtól elzárva harmóniába került önmagával és a természettel. Viszont innen kitekintve sikerorien­tált, rivalizáló, érzelemmentes világot lát maga körül, ami elkeseríti, nem akar benne részt venni.

„Amikor mérleget vonok az életemről, elmondhatom, hogy sikeres volt, de nem voltam boldog. Az állandó és vakító fény soha nem illett hozzám” – vallotta be Brigitte Bardot A küzdelem könnyei című, utolsó összegzésnek szánt önéletrajzi könyvében.

Megadatott neki, hogy egész életében csodálják, imádják, mindazonáltal hazugságokat terjesztettek róla, állatvédőként élesen kritizálták. Mindenhová követték a paparazzók, még a szülése napján is zaklatták, az ablaka alatt újságírók tolakodtak, nem tudott kórházba menni, otthonában kellett világra hoznia a gyermekét.

A díva elviselte a sok pusztító és fájdalmas megnyilvánulást, mára azonban úgy érzi, hogy a róla alkotott kép megszépült, nyolcvan fölött egyre nagyobb szeretettel veszik körül. Hátralévő életében a csendet és a harmóniát akarja élvezni.

A teljes cikk elolvasható a Szabad Föld online felületére kattintva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.