A nomádok földje kapta az amerikai rendezőcéh díját

Chloé Zhao A nomádok földje című amerikai roadmovie-ja nyerte el az év legjobb rendezéséért járó díjat az Amerikai Rendezők Céhétől (DGA).

Forrás: MTI2021. 04. 11. 14:05
null
Chloé Zhao, A nomádok földje rendezője Forrás: Wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombat esti ceremónián A nomádok földje kínai származású rendezője csaknem az egész köszönőbeszédét alkotótársainak szentelte.

A film a gazdasági recesszió idején Amerika nyugati részén vándorló, lakókocsiban és furgonokban élő emberek világát mutatja be egy megözvegyült nő (Francis McDormand) történetén keresztül.

A nomádok földje az idei filmes díjszezonban már számos trófeát begyűjtött, köztük a Golden Globe-díjat és az Amerikai Producerek Céhénak fődíját is. Zhaót rendezőként is esélyesnek tartják az Oscar-díjra, amelyet idén a pandémia miatt szokatlanul későn, csak április 25-én adnak át Los Angelesben.

Chloé Zhao, A nomádok földje rendezője
Fotó: Wikipedia

A nomádok földje című film kevesebb mint 5 millió dolláros (1,5 milliárd forintos) költségvetésből készült számos amatőr szereplővel.

A rendzőcéh elismerése jó barométere annak, hogy melyik film esélyes az Oscar-díjra. A múlt évben nem, de a megelőző hat esztendőben ugyanaz a produkció nyerte el a hőn vágyott Oscart, mint amelyet a rendezők is jutalmaztak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.