Andrea Bocelli karácsonyi koncertet ad a pármai Teatro Regióban

Az olasz-belga Franco Dragone által rendezett december 12-i fellépést online közvetítik világszerte.

Forrás: MTI2020. 11. 25. 13:15
BOCELLI, Andrea
Andrea Bocelli olasz operaénekes koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 16-án Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrea Bocelli a pármai Teatro Regióban karácsonyi koncertet ad Believe in Christmas címmel, amelyen novemberben megjelent Believe című lemezéről is énekel dalokat. Az olasz-belga Franco Dragone által rendezett december 12-i fellépést online közvetítik világszerte.

Andrea Bocelli olasz operaénekes koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 16-án
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Andrea Bocelli hangja megmelengette a világ szívét

A koronavírus-járvány miatt üres milánói dómban lépett fel április 10-én este Andrea Bocelli világhírű olasz tenor, akinek szokatlan húsvéti koncertjét élőben lehetett követni az énekes YouTube-csatornáján.

Bocellit a történelmi katedrális orgonistája, Emanuele Vianelli kísérte a koncerten, amelyen Bach és Gounod Ave Mariája és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzott, és amely az Amazing Grace (Csodás kegyelem) című keresztény egyházi énekkel zárult.

A koncert előtt Andrea Bocelli az ugyancsak néptelen Dóm-téren tartott néhány énekpróbát.

A Music for Hope (Zene a reményért) című előadás megszervezésében Milánó városán kívül a dóm, a Sugar Music, a Universal Music Group és a YouTube is közreműködött, és Bocelli a fellépésért nem fogadott el honoráriumot.

– Biztos vagyok abban, hogy Bocelli hangja olyan lesz, mint egy erős, meleg ölelés, amelyet mostanában mindannyian hiányolunk, és megmelengeti Milánó, Olaszország és a világ szívét – mondta a koncert előtt Giuseppe Sala milánói polgármester.

A 61 éves vak énekes közleményében hangsúlyozta, hogy hisz a közös ima erejében.

– Hiszek a keresztény húsvétban, a feltámadás egyetemes szimbólumában, amire mindenkinek – akár hívő, akár nem – igazán szüksége van most – írta Bocelli.

A koncerttől függetlenül a sztártenor alapítványa pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy ezzel segítse a koronavírus-járvány frontvonalában küzdő kórházi dolgozók védőfelszereléssel való ellátását.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.