Az erdőtüzek áldozatait támogatta a Metallica

A pénzt a zenekar saját szervezete, az All Within My Hands alapítvány osztja szét olyan szervezeteknek, melyek az erdőtüzek áldozatait segítik.

Forrás: MW2020. 10. 01. 15:32
Hetfield, James;
A frontember és ritmusgitáros James Hetfield Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok nyugati partvidékén augusztus közepe óta tucatnyi erdőtüzek tombolnak, melyek miatt már legalább 29 ember meghalt és több ezer épület megsérült. A katasztrófa eddig több mint 15 ezer négyzetkilométernyi területet érintett.

A frontember és ritmusgitáros James Hetfield
Fotó: MTI

Ez már a negyedik év, hogy erdőtüzek miatt indítanak segélyakciókat – közölte a Metallica. A pénzt a zenekar saját, 2017-ben indított szervezete, az All Within My Hands nevű alapítvány osztja szét, mely világszerte több jótékony program során támogatja a közösségeket – derül ki a beol.hu cikkéből.

Nem kis összeggel, összesen negyedmillió amerikai dollárral (ami nagyjából 78 millió forintnak felel meg) támogatja minden idők egyik legnyobb rockegyüttese, a Metallica az Egyesült Államok nyugati partvidékén hosszú ideje tomboló erdőtüzek áldozatait és a mentésben résztvevő segítő szerveket.

A pénzt öt különböző szervezet kapja, amelyek a tűzvészben érintetteket támogatják a lángoktól sújtott nyugati-partvidéki területeken. A kaliforniai rockzenészek a Twitter-oldalukon számoltak be az adományról, mely három kaliforniai székhelyű, valamint egy Oregon és egy Washington állambeli szervezethez kerül.

A teljes cikket elolvashatja a beol.hu oldalán!

Korábbi cikkünkben beszámoltunk az Amerikai Egyesült Államok nyugati partvidékén tomboló erdőtüzek szörnyű pusztításának mértékéről. A cikkben videót is talál.

– Olyan a pusztítás, mint a második világháborúban a gyújtóbombák ledobása után – ezekkel a szavakkal írta le Jeff Merkley oregoni szenátor, mi maradt egyes településekből az erdőtüzek elvonulását követően.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.