Bob Dylan összes eddigi dalának tulajdonjogát megvásárolták

A katalógus hat évtizednyi pályafutása alatt született több mint 600 dalnak jogait tartalmazza.

Forrás: MTI2020. 12. 08. 8:26
Bob Dylan and His Band
A katalógus hat évtizednyi pályafutása alatt született több mint 600 dalnak jogait tartalmazza Fotó: David Oppenheimer Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bob Dylan összes eddigi dalának tulajdonjogát megvásárolta a Universal Music Publishing Group az „évszázad legjelentősebb zeneműkiadói megállapodását” megkötve.

A katalógus az amerikai énekes, dalszerző, zenész és költő hat évtizednyi pályafutása alatt született több mint 600 dalnak, köztük a Blowin' in the Wind, a The Times They Are a-Changin és a Knockin' on Heaven's Door című slágereknek a tulajdonjogát tartalmazza.

„Ez az évszázad legjelentősebb és minden idők egyik legfontosabb zeneműkiadói megállapodása” – írta közleményében az UMG, a világ legnagyobb zeneipari vállalatcsoportja.

A katalógus hat évtizednyi pályafutása alatt született több mint 600 dalnak jogait tartalmazza
Fotó: Flickr

A konszern nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy mennyit fizetett a jogokért, de az ügyletről elsőként beszámoló The New York Times szerint mintegy 300 millió dollár ütheti a zenészlegenda markát.

A 79 éves Dylan legfrissebb, Rough and Rowdy Ways című albuma idén jelent meg, a kritikusok és a nagyközönség körében is hatalmas sikert aratva.

A rocktörténelem egyik legnagyobb hatású alakja, aki első dalszerzőként kapta meg 2016-ban az irodalmi Nobel-díjat, évente nagyjából 100 koncertet adott a koronavírus-járvány előtt.

Dalait hatezernél is többször énekelték fel a legkülönbözőbb zenei műfajok képviselői. Lemezeiből több mint 125 millió példány fogyott világszerte.

Chadwick Boseman emléke előtt tisztelgett a Music Television

Az augusztusban elhunyt Chadwick Boseman emléke előtt tisztelgett a Music Television virtuálisan megrendezett filmes díjátadó gálája vasárnap, amely „minden idők legnagyobbjait” díjazta.

A Marvel szuperhősök közül Fekete Párducot alakító színészt Robert Downey Jr. és Don Cheadle méltatta – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A vastagbélrákban szenvedő, 43 éves korában elhunyt Boseman pályafutását az MTV Film & Televíziós Díjátadójának online gáláján a Korszakok hőse díjjal ismerték el. Mint Downey hangsúlyozta: a színész valóban megtestesítette mindazt, amit egy szuperhősről gondolunk. A kamera előtt és személyes életével is példát mutatott, jótékonyságáról is közismert volt és rákbetegséggel küzdőket támogatott.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.