Carey Mulligan játssza a női főszerepet a Bernsteinről szóló filmben

Bradley Cooper amerikai filmsztár Leonard Bernsteinről (1918-1990) szóló új filmjében Carey Mulligan brit színésznő játssza a női főszerepet – közölte a Deadline.com filmes portál.

Forrás: MW2020. 09. 24. 10:13
null
Bradley Cooper Leonard Bernsteinről szóló új filmjében Carey Mulligan brit színésznő játssza a női főszerepet Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legendás karmesterről és zeneszerzőről szóló, Cooper által rendezett film a Maestro címet viseli, ebben a 35 éves Mulligan Bernstein feleségét, Felicia Montealegrét (1922-1978) játssza – közölte a Deadline.com.

Jamie Bernstein, a zeneszerző lánya három testvére nevében nyilatkozva elmondta, nagyon örülnek, hogy Carey Mulligan lett a női főszereplő.

„Carey Mulligan bizonyosan meg tudja formálni Felicia személyiségének humor, elegáns szépség és érzelmi mélység alkotta elegyét” – mondta.

Januárban vált ismertté, hogy Cooper a Netflix streamingszolgáltatónál fogja elkészíteni a filmet. A producerek között van Martin Scorsese, Steven Spielberg és Todd Phillips is. A munkálatok megkezdését 2021-re tervezik.

A film Bernstein mozgalmas életének 30 évét mutatja be, elsősorban chilei származású feleségével kötött házasságát.

Cooper a forgatókönyvet Josh Singer Oscar-díjas szerzővel közösen írja.

A színész 2018-ban debütált rendezőként a Csillag születik című szerelmi drámájával.

Az orosz-zsidó bevándorlók gyermekeként született Leonard Bernstein az Egyesült Államokban a 20. század második felének legnépszerűbb karmesterévé és zeneszerzőjévé vált.

Karrierje 1943-ban ívelt fel, amikor 25 évesen helyettesítő karmesterként beugrott a New York-i Filharmonikusok egyik koncertjén.

Világhírnevet elsősorban a West Side Story című 1957-es, később megfilmesített musicallel szerzett.

Csütörtökön kerül a mozikba Horvát Lili új filmje

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.