Élő hírességek halálhírét tette közzé véletlenül egy rádió

Egy francia rádió véletlenül élő hírességek, köztük II. Erzsébet brit királynő, a brazil focista Pelé, az Oscar-díjas Clint Eastwood és Bridgitte Bardot francia színésznő gyászjelentését tette közzé.

Forrás: MTI2020. 11. 17. 7:18
EASTWOOD, Clint
Clint Eastwood Fotó: Nina Prommer Forrás: MTI / EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Radio France Internationale (RFI) bocsánatot kért az érintettektől és közönségétől is, amiért a prominens személyiségek halálhírét keltette. A rádió arra hivatkozott, hogy egy „technikai hiba” miatt kerültek ki a hírességekről szóló, előre megírt gyászjelentések.

A műsorszolgáltatók és médiumok gyakran készítik el előre a gyászjelentéseket, hogy amikor egy fontos személy meghal, azonnal publikálni tudják.

Az RFI közleménye szerint a technikai malőrt az okozta, hogy a rádió egy másik tartalomkezelő rendszerbe helyezte át a honlapját.

Clint Eastwood
Fotó: Nina Prommer / MTI / EPA

Mint írták, „körülbelül száz” gyászjelentést adtak ki véletlenül, és ezek nem csak a saját honlapjukon jelentek meg, hanem olyan partneroldalakon is, mint a Google vagy a Yahoo.

A rádió ígérte, hogy mindent elkövetnek a súlyos hiba kijavítására.

A tévesen elhunytként bejelentett hírességek között szerepelt még Irán legfőbb vallási vezetője, Ali Hámenei ajatollah, Jimmy Carter korábbi amerikai elnök és Raúl Castro kubai vezető is.

Visszavonul a színészettől a Vissza a jövőbe sztárja

Egészségi állapota hanyatlása miatt visszavonul Michael J. Fox. A filmsztár új memoárkötetében írt arról, hogy színészi pályafutása végére ért – adta hírül hétfőn a Los Angeles Times.

Az 59 éves színész No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality című könyve kedden jelenik meg. Mint a lap felidézte, a Vissza a jövőbe filmsztárja 29 éves korában tudta meg, hogy Parkinson-kórban szenved. Akkor egy orvos azt jósolta neki, hogy szerencsés esetben még tíz évig dolgozhat. Azóta harminc év telt el, és televíziós alakításaiért nyolc Emmy-jelölést és egy Emmy-díjat kapott.

A színész első önéletrajzi könyve 2002-ben jelent meg Lucky Man címmel. Az új kötetében megszokott optimizmusához képest józanabb hangot üt meg, és színészi karrierje végéről beszél.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.