Gyűjteményes albummal jelentkezik a Roxette

A négyrészesre tervezett Bag of Trix első lemeze digitális formátumban lesz elérhető.

Forrás: MTI2020. 10. 29. 11:30
Fredriksson, Marie
Utoljára 2015-ben lépett fel hazánkban Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig egy évvel a Roxette énekesnőjének, Marie Fredrikssonnak a halála után pénteken új albuma jelenik meg a svéd popegyüttesnek. A négyrészesre tervezett Bag of Trix első lemeze a Warner Music közleménye szerint digitális formátumban lesz elérhető. A lemez 12 száma között szerepel a Let Your Heart Dance With Me, amelyet egy hónapja mutattak be. A dal a Roxette utolsó, 2016-ban megjelent stúdiólemezére, a Good Karmára készült, de végül lemaradt az anyagról. A gyűjtemény további három részét ezt követően egymás után, kéthetente adják ki digitális formátumban december 11-ig. A négy rész decemberben gyűjteményes album formájában fizikai kiadásban is megjelenik.

A Roxette összesen 50 új, korábban meg nem jelent vagy nem elérhető felvétellel jelentkezik. Ezek között demók, spanyol nyelvű felvételek is vannak. A számok 1986 és 2016 között készültek.

Utoljára 2015-ben lépett fel hazánkban
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Fredriksson tavaly decemberben hunyt el rák következtében. Az együttest a nyolcvanas évek közepén alapította Per Gesslével. Második, Look Sharp! című lemezükkel 1988-ban robbantak be a nemzetközi popéletbe. Az albumon szerepelt az It Must Have Been Love, a The Look, valamint a Listen to Your Heart is:

mindhárom vezette az amerikai slágerlistát. 1991-ben jelent meg a harmadik Roxette-album, a Joyride, amelynek címadó kislemeze szintén feljutott a Billboard-lista élére. 1993-ban a Roxette első nem angol anyanyelvű csapatként adhatott akusztikus koncertet a Music Television Unplugged-sorozatában.

A duó tíz stúdiólemezt készített, több mint 80 millió lemezt adott el világszerte és számos koncertturnét tartott.

Vidám és optimista dal a Roxette-től – hallgassa meg!

Let Your Heart Dance With Me címmel egy eddig kiadatlan dalt tett közzé pénteken a Roxette. A világhírű svéd popduó énekesnője, Marie Fredriksson tavaly decemberben hunyt el rákban.

A dal a Roxette utolsó, 2016-ban megjelent stúdiólemezére, a Good Karmára készült, de végül lemaradt az anyagról – írta a retropopmagazine.com.

„Szerettem volna egy klasszikus, ám egyszerű, ‘tapsolj és nyomd a ritmust a lábaddal’ típusú dalt, és ez lett belőle. Már a stúdióban tetszett, de mivel mindig sok erős számunk volt a lemezekre, akkor nem került a korongra. Most eljött az idő” – mondta Per Gessle, a Roxette másik fele, dalszerzője.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.