Kialakult A Dal 2021 elődöntős mezőnye

A dalverseny negyedik válogatójának végére kialakult az elődöntő húszas mezőnye. Szombaton a Duna Televízió showműsorában tíz produkciót láthatnak a nézők 19:35-től. A dalok az elődöntők során már akusztikus változatban hangoznak el. A két elődöntőből négy-négy slágergyanús szerzemény jut tovább a március 13-ai fináléba – írja közleményében az MTVA Sajtó és Marketing Iroda.

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda2021. 02. 22. 13:40
null
Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik válogatóból a zsűri értékelése alapján az eddigi legmagasabb pontszámmal BariLaci Féltelek című dala jutott tovább. Az este során szintén elnyerte a szakma képviselőinek tetszését az Egyetlen szó a Kaukázustól, az Egy vagy velem Radics Gigi előadásában, valamint Süle Zsolt Befúj című szerzeménye. A közönség szavazatainak köszönhetően az elődöntőbe került, ezáltal erősíti a rock vonalat a Down For Whatever Zuhanás című produkciója.

Fotó: MTVA Sajtó és Marketing Iroda

Február 27-én az első elődöntőben az alábbi versenyzők térnek vissza A Dal 2021 színpadára:

BariLaci: Féltelek

Beneath My Skin: Ébredj!

Galda Levente: Eredő

GERENDÁS feat. Dárdai Blanka: Senkié

Mudfield: Nincsen szerencsém

Katona Petra: Viszlát múlt

Kaukázus: Egyetlen szó

Pink&The Panthers: Sodor a szél

Szabó Leslie: Legyen másnak is

Szőke Nikoletta: Új esély

A tíz dalból négy jut tovább a döntőbe. Három a zsűripontok alapján automatikusan kap helyet az élmezőnyben. Egy továbbjutó sorsa ismét az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség kezében lesz, a produkciókat alapdíjas SMS-el lehet támogatni. A szavazás időtartama alatt egy telefonszámról összesen húsz SMS küldhető. A legtöbb szavazatot kapó versenydal csatlakozik a döntősökhöz, ezzel esélyt kapva, hogy az év magyar slágere legyen.

Az élő adás után az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban történtekre az M2 Petőfi TV műsorában, A Dal Kulisszában és számtalan érdekességgel szolgáltak a produkciókról. A műsorok 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikk oldalán.

A top 40-be jutott valamennyi szerzemény részt vesz az online Akusztik Dalversenyben. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje A Dal 2021 Akusztik fődíját. A versenydalok meghallgathatók a műsor hivatalos online felületén, szavazni szintén ezen az oldalon lehet, március 10. éjfélig.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19:35-től a Duna Televízió műsorán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.