Marilyn Manson önként jelentkezett a rendőrségen

Az amerikai rockénekest egy 2019-es üggyel kapcsolatban kétrendbeli testi sértéssel vádolják.

Forrás: MTI2021. 07. 09. 19:24
Manson, Marilyn
Önként jelentkezett a Los Angeles-i rendőrségen Marilyn Manson Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önként jelentkezett a Los Angeles-i rendőrségen Marilyn Manson amerikai rockénekes, aki ellen a New Hampshire-i rendőrség adott ki elfogatóparancsot még májusban.

Az énekes, akit testi sértéssel vádolnak, kifizette az óvadékot, így szabadon távozhatott a rendőrségről.

Mansont – eredeti nevén Brian Hugh Warnert – egy 2019-es üggyel kapcsolatban kétrendbeli testi sértéssel vádolják. Az énekes 2019. augusztus 18-án egy koncerten lépett fel Gilfordban, és a rendőrség szerint ott követte el a bántalmazást.

Az ügyben egy videós a sértett, akinek az volt a munkája, hogy videófelvételt készítsen a koncertről. A sértett a színpadi boxban tartózkodott, amikor az állítólagos támadás történt.

Az esetet augusztusban tárgyalják New Hampshire-ben.

Sajtóértesülések szerint Manson leköpött egy kamerát, a People magazinnak nyilatkozó három koncertlátogató elmondása szerint az énekes a kamerát kezelő nőt is többször leköpte.

Howard King, Manson ügyvédje májusban nevetségesnek nevezte a vádakat. Manson a színpadon szeret provokálni, különösen a kamera előtt – mondta King.

Önként jelentkezett a Los Angeles-i rendőrségen Marilyn Manson
Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

Februárban a Los Angeles megyei seriffhivatal közölte, hogy Manson ellen családon belüli erőszak vádja miatt indult vizsgálat. Evan Rachel Wood színésznő, a Westworld sztárja és három másik nő februárban a közösségi médiában közzétett posztjaiban azt állította, hogy Manson súlyosan bántalmazta őket. Mansont a vádakat követően ejtette a lemezkiadója.

Manson akkor az Instagramon azt válaszolta a vádakra, hogy minden intim kapcsolata teljes mértékben közös megegyezésen alapult. Mint írta, „tekintet nélkül arra, hogy hogyan – és miért -, mások most úgy döntöttek, hogy megmásítják a történteket, ez az igazság”.

Mansont korábban is vádolták már szexuális zaklatással és bántalmazással. 2018-ban azonban a Los Angeles megyei ügyészség nem emelt ellene vádat, mert a feljelentést nem találták megalapozottnak. A 2011-ben történt zaklatást bejelentő embert nem nevezték meg az ügyben, csak Manson ismerőseként szerepelt. Manson akkor is tagadta a vádakat.

Az énekes-dalszerző gótikus ihletésű fekete ruháiról és erős sminkjeiről ismert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.