Politikai okokból tartóztathatták le az egyik legismertebb indiai tévést

A mumbai hatóságok Arnab Goszvamit azzal vádolják, hogy öngyilkosságra vett rá egy 53 éves belsőépítészt és az édesanyját.

Forrás: MTI2020. 11. 04. 16:51
null
Nem biztos, hogy mindig jogszerűen jár el a rendőrség Indiában Fotó: Dzsagadis Nv Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták szerdán Indiában az egyik legismertebb televíziós személyiséget, Arnab Goszvamit egy két évvel ezelőtti öngyilkossági üggyel összefüggésben; tévétársasága politikai indíttatásúnak tartja a kényszerintézkedést.

A mumbai rendőrség egyik tisztségviselője közölte, hogy otthonában tartóztatták le a Republic televízió tulajdonosát és főszerkesztőjét. Azzal vádolják, hogy öngyilkosságra vett rá egy 53 éves belsőépítészt és az édesanyját.

A családtagok szerint a belsőépítész és édesanyja amiatt vetett véget önkezével a saját életének, mert Goszvami nem fizette ki az egyik tévéstúdió tervezését. A tévés tagadta a vádat.

Goszvamit egyszer már 2018-ban letartóztatták, később szabadon engedték és az ügyet lezárták. Naik családja ezután átfogó vizsgálatot követelt, Mahárástra állam kormánya pedig nemrég újranyittatta az ügyet.

Nem biztos, hogy mindig jogszerűen jár el a rendőrség Indiában
Fotó: MTI/EPA

A tévétársaság a közleményében azt állította, hogy a legismertebb indiai tévést, Goszvamit és családját a rendőrség bántalmazta, és a letartóztatással álltak bosszút a sajtóorgánumon, amiért a főszerkesztő gyakran bírálta a mahárástrai kormányt és a mumbai rendőrséget.

Mahárástra államot koalíciós kormánya irányítja, és politikai ellenlábasa Narendra Modi szövetségi miniszterelnök Indiai Néppártjának (Bháratíja Dzsanata Párt), amelyet esti műsoraiban nyíltan támogatott a harcias stílusáról ismert Goszvami.

Az Indiai Szerkesztők Szövetsége elítélte a váratlan letartóztatást, és felkérte a mahárástrai kormányt, hogy Goszvamit részesítse méltányos bánásmódban, és ne lépjen fel állami eszközökkel a kritikus médiával szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.