Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda

Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán.

Forrás: MTI2021. 02. 22. 19:44
Rost Andrea
Budapest, 2018. november 14. Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek a művésznő munkásságát és pályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: MTVA/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán, a közvetítés a Facebookon és az Origón látható – olvasható a Magyar Állami Opera által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, Puccini operájában Kelet és Nyugat találkozása követhető nyomon. A történet szerint egy 15 éves gésa amerikai vőlegényéért feladja vallását, kultúráját, vállalva, hogy rokonai ezért kitagadják. A vőlegény számára azonban csak kaland az egzotikus szerető, játék a japán esküvő. Pillangókisasszonyból a nézők szeme előtt válik asszonnyá, akit csak kitartó szerelme és gyermeke tart életben.

Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek a művésznő munkásságát és pályáját elevenítik fel.
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Cso-Cso-szán és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az ideiglenes házasságot valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény elvesztése után már csak a halál lehet a kiút.

A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea alakítja, partnerei Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro). Zongorán közreműködik Szennai Kálmán, az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, a műsorvezető Mona Dániel – áll az összegzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.