Sorra dőlnek meg a jegybevételi rekordok Kínában

Az eddigi legnagyobb havi mozijegyeladásokat jegyezték februárban Kínában, a forgalmazás elérte az 11,2 milliárd jüant (510 milliárd forintot) – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 06. 15:14
kínában
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járványt ugyan sikerült ellenőrzés alá vonni a kelet-ázsiai országban, a mozik azonban csak a befogadóképességük felén működhetnek, ám sorra dőlnek a jegybevételi rekordok, elsősorban a hazai gyártású filmeknek köszönhetően, amelyek lekörözik hollywoodi riválisaikat.

Kína tavaly előzte meg az Egyesült Államokat a jegyeladásokban és vált a legnagyobb piaccá a világon, leginkább azért, mert a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt járványügyi korlátozások miatt az amerikai mozik hosszú ideig zárva voltak, majd csak részlegesen nyithattak meg és az amerikai filmforgalmazók elhalasztották számtalan világsikerre számító film bemutatóját.

A kínai mozik már a múlt év közepén kinyithattak és azóta egyre nő a látogatottságuk.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az embereket arra bíztatták, hogy a holdújévi ünnepek idejére maradjanak Pekingben és ezért a mozilátogatás vált a szórakozás legfőbb forrásává - mondta Csu Tung-lej, a pekingi Poly Cinema Tianamen fiókrészlegének marketingigazgatója.

A maszkviselés kötelező a mozikban, a látogatóknak mobiltelefonos applikáción kell regisztrálniuk, hogy felkutathassák őket, ha valahol járványgóc alakulna ki. Minden második széken lehet csak ülni, ami megnehezíti a legnépszerűbb filmek esetében a jegyhez jutást.

Az adatok szerint a februári jegyeladások 95 százalékát a február 12-én kezdődött Holdújévi ünnepekre időzített hét legnagyobb bevételre számító film hozta.

A legnagyobb érdeklődést egy komédia váltotta ki, a Csia Ling rendezte Szia, anya című filmre 4,36 milliárd jüanért váltottak jegyet. A második helyre egy akciófilm került 4,13 milliárd jüannal.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A Croodék: Egy új kor került a mozis kasszasikerlista élére

A kőkorszakban játszódó családi filmre kicsivel több mint 2 millió dollárért (591 millió forintért) váltottak jegyet a nézők, ezzel teljes észak-amerikai bevétele már 49 millió dollár (14,5 milliárd forint). Az amerikai elnökök előtt tisztelgő hétfői ünnepnappal együtt azonban az iparági elemzők szerint a produkcióra 2,7 millió dollárért (798 millió forintért) kelnek el mozijegyek – írta a Variety.

A Warner Bros. életrajzi filmje, a Judas and the Black Messiah mozis bevétele vasárnapig szintén 2 millió dollár volt, a négynapos hétvége alatt 2,4 millió dolláros (709 millió forintos) jegyeladással számol a stúdió.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.