Szól a Beat: új könnyűzenei online rádió indult

Fiatal tehetségeket és ismert előadók kevésbé ismert számait játsszák.

Forrás: MW2020. 09. 27. 8:59
null
Autórádió Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beat néven szeptember elsején új digitális rádió indult a hazai könnyűzenei élet támogatására. A Beatradiohungary.hu oldalán keresztül éjjel-nappal szól a rádiózás legújabb hazai alternatívája, az NKA Hangfoglaló program által támogatott “Beat – Az ütős alternatíva”.

Az új műsorszolgáltató célja hallgatói igényekre reagálva, közösséget építve támogatni a hazai könnyűzenei élet fejlődését. A Beat csapatának kiemelt fontosságú terve teret biztosítani a fiatal tehetségeknek, játszani az ismertebb előadók méltatlanul perifériára szorult alkotásait és bemutatni a külföldi zenei élet leginspirálóbb műveit.

– Fontos, hogy teret biztosítsunk fiatal tehetségeknek. Meggyőződésünk, hogy az ismertebb előadóknak is rengeteg olyan gyöngyszem van a tarsolyukban, amiket az általános szerkesztési elvek miatt kevesen ismerhettek meg – nyilatkozta Rédl Ádám, a rádió vezetője.

Az újonnan indult online rádió műsorán a hallgatók többek között találkozhatnak a Fish!, a Quimby, az Esti Kornél, Szeder, Petruska, a Hiperkarma, az aurevoir. és az Ivan and the Parazol dalaival is. Az egyedülálló zenei szövet mellett minden hétköznap tíz és tizennyolc óra között Szabó István műsorvezető várja a hallgatókat, a csatorna októbertől pedig további egyedi, minőségi, valamint szakmai műsorokkal színezi majd a digitális teret.

A Beat 2020. szeptember 1-jétől elérhető a www.beatradiohungary.hu-n, a NKA és a Hangfoglaló netes felületein, valamint a Beat saját Facebook-oldalán és hamarosan saját fejlesztésű alkalmazásában is.

Frissült minden idők legjobb 500 albumának listája

Tizenhét évvel első kiadása után napra kész állapotba hozta a Rolling Stone magazin minden idők legjobb 500 albumának listáját, amelynek élén Marvin Gaye What’s Going On című albuma felváltotta a Beatles együttes Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című albumát.

„Amikor 2003 decemberében először publikáltuk minden idők legjobb 500 albumának listáját, Amy Winehouse még három évre volt attól, hogy kiadja Back to Black című albumát, és Kendrick Lamar good kid, m.A.A.d city című albuma is csak majd egy évtizeddel később jelent meg. Napjaink sok sztárzenésze még akkor középiskolába sem járt” – olvasható a magazin honlapján.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.